Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Les seleccions de futbol de la Universitat brillen en el nacional

  • 13 de maig de 2016

Els equips de futbol masculí i futbol 7 femení de la Universitat de València van disputar, entre el 9 i el 13 de maig, el Campionat d'Espanya Universitari de futbol que va tenir lloc a Almeria. El combinat femení va aconseguir la medalla d'or, mentre que els xics van ser bronze, un resultat que demostra una vegada més el bon moment per què passen aquestes seleccions.

La selecció de futbol 7 femení, dirigida per José Andrés Menchero, va revalidar el títol que detenia de campiona d'Espanya universitària, després de superar per 2-1 a la Universitat Autònoma de Madrid en un partit molt competit.

Les xiques de Menchero van començar la seua marxa en el nacional amb una estrena en la fase de grups que no va deixar a ningú indiferent: un 9-1 davant la Universitat de Sevilla, un 6-0 davant la Universitat de la Corunya i un 9-0 davant la Universitat de Vic, que les van catapultar a la primera posició del grup i directes a la final nacional. El rival a batre, la Universitat Autònoma de Madrid, era un equip físicament superior, però el talent de l'equip valencià i les ganes d’aconseguir el capdamunt del podi un curs més es va veure reflectit, des de la xiulada inicial, amb un gol de Neus Motoso que ràpidament va ser respost per les madrilenyes amb un altre gràcies a una jugada de servei de córner. El descans va arribar amb 1-1 i així es va mantenir el marcador fins als últims deu minuts de la final, en què va arribar el segon gol de les botes d'Alicia Moreno, Així va acabar el partit, amb el 2-1 al marcador.

Per la seua banda, l'equip dirigit per Vicente Amposta i Xavi Planes va caure en la fase prèvia en un grup amb un nivell molt igual, que va fer que els resultats entre els equips decidiren qui passava a la final. La selecció masculina es va estrenar en el nacional amb empat a 0 davant la Universitat d'Extremadura; en el segon partit no va poder davant la Universitat de Granada i va perdre per 1-2, cosa que la deixava fora de la final. Si volien optar al bronze necessitaven guanyar el partit següent i els xics no van defraudar i van tancar el partit per un 8-0 davant la Universitat de Lleida. La medalla de bronze era seua.

Com en cites esportives universitàries anteriors, el Servei d’Educació Física i Esports va oferir cobertura en directe i seguiment de les seleccions mitjançant les xarxes socials oficials (Twitter:@sefuv i www.facebook.com/SEFUV), a través de les quals tots els seguidors van tenir informació immediata dels resultats dels partits.