Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

Tallers d’esport adaptat en la trobada de la Primavera Educativa

  • 16 de maig de 2016
Image de la noticia

La Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València va organitzar el cap de setmana passat tallers d’esport adaptat com a part de les celebracions organitzades per la Universitat de València durant la Primavera Educativa.

La Primavera Educativa és un projecte de la Conselleria d’Educació que es va celebrar els dies 13, 14 i 15 de maig a l’antic llit del riu Túria i que tingué més de 90.000 assistents. L’objectiu d’aquest projecte era celebrar la tasca dels docents i centres educatius valencians, així com presentar i compartir alguns dels projectes més innovadors que es duen a terme a les aules dels més de 2000 centres de la Comunitat Valenciana.

Dins del marc d’aquestes jornades, la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València  va organitzar dos tallers dirigits per Gabriel Calvo, estudiant de la Facultat de Matemàtiques de la Universitat, i Rafa Ibáñez, estudiant de la doble titulació en ADE, tots dos pertanyents a la Càtedra i militants de l’equip Masclets, amb el suport de José Pastor, alumne en pràctiques, i Miguel Ángel Torregrosa, responsable del programa d’esport adaptat del Servei d’Educació Física i Esports. Concretament, l’eslàlom i l’hoquei en cadira de rodes van ser els protagonistes d’aquests tallers, celebrats entre les 11 i les 14 hores del dissabte. L’objectiu d’aquests tallers era donar a conèixer l’oferta d’activitats fisicoesportives inclusives que proposa la Universitat de València, així com els diferents esports adaptats, materials i equips. Atès que es tracta d’una proposta eminentment pràctica, els participants, principalment xiquets i xiquetes i els seus acompanyants, pogueren experimentar amb els materials i equips propis de cada activitat, i s’animaren a utilitzar la bicicleta de mà per fer una passejada.

Amb aquesta iniciativa, la Càtedra continua amb el seu pla de promoció i foment d’activitats fisicoesportives, amb l’objectiu de poder aportar idees sobre innovació educativa i tot tipus d’experiències que milloren la qualitat de l’ensenyament en el sistema educatiu i acosten l’esport adaptat a tots els agents implicats.