Universitat de ValènciaUVesports Logo del portal

La Universitat es proclama subcampiona dels Jocs Europeus Universitaris

  • 20 de juliol de 2016
Seleccion de futbol 7 femenino

La selecció de futbol 7 femení de la Universitat de València es va proclamar dimarts, subcampiona dels III Jocs Europeus Universitaris, celebrats a les ciutats croates de Zagreb i Rijeka (Croàcia).

El combinat dirigit per José Andrés Menchero va començar la competició amb moltes ganes i demostrant que l’equip volia revalidar el títol que ostenta de campió, aconseguit en els Jocs de Rotterdam 2014. Van inaugurar la competició el passat 14 de juliol disputant el primer partit davant la Norwegian School os Economics (Noruega) amb un resultat de 2-1 a favor de les valencianes. El segon partit de la fase de grups va enfrontar la Universitat davant la Universitat de Frankfurt (Alemanya), un enfrontament que es va resoldre amb un 0-2 i que va classificar la Universitat de València com a primera de grup. A partir d’aquest moment, la recta fins a la final va ser un camí molt dur que les xiques de Menchero van saber solucionar en els quarts de final davant la Universitat d’Innsbruck (Àustria), després d’un 1-1, en el torn de penals amb un 3-0, tota una declaració d’intencions. Així, la selecció de la Universitat va començar la lluita per les medalles. Dilluns passat es va disputar la semifinal davant la Ural Federal University (Rússia), un partit molt igualat que va acabar amb un gol d’Alicia Moreno en el temps afegit per a aconseguir el 2-1, que va classificar el combinat valencià fins a la final dels Jocs.

El dimarts, 19 de juliol, tot estava llest per al partit entre la Universitat de València  i la Universitat de Montpeller (França). La selecció de la Universitat va començar controlant molt el partit, però en la segona arribada a l’àrea, les franceses van anotar el primer tant. Pocs minuts més tard, en dos contraatacs van arribar el segon i el tercer gol, amb el qual el partit va arribar al descans. En la segona part, el combinat francès va continuar jugant amb una força i intensitat molt elevades que li va permetre marcar el quart gol, que deixava sense opcions les valencianes. Finalment, la intensitat i l’encert en les arribades va marcar una final molt competida que, aquesta vegada, va caure del costat francès, de manera que la Universitat de València va ser a la fi subcampiona dels Jocs Europeus.

El seleccionador, J. Andrés Menchero, comentava que l’equip “estava molt orgullós i content d’haver aconseguit, per segona edició consecutiva, el màxim nivell que es pot aconseguir, que és la final dels Jocs. Hem sortit a guanyar el partit, però érem conscients de la qualitat del rival. No hem renunciat al nostre estil, que és l’important, però al final la pilota entra o no, i en aquesta ocasió no ha pogut ser”.

La comunitat universitària bolcada amb l’equip

Com en anteriors cites esportives universitàries, el Servei d’Educació Física i Esports va oferir cobertura en directe i seguiment de la selecció de futbol femení a través de la seva pàgina web (www.uv.es/sef) i de les seues xarxes socials oficials (@sefuvwww.facebook.com/sefuv) en les quals tots/es els/les seguidors/es van trobar informació instantània sobre els resultats dels partits, sensacions i declaracions de les protagonistes.
El seguiment en les xarxes socials i la participació en aquestes han estat molt elevats respecte a altres esdeveniments. En el cas la selecció de futbol 7 femení en els III Jocs Europeus Universitaris, les publicacions han arribat a més de 26.700 impressions i s’han aconseguit més de 2.300 interaccions.

Un equip que no deixa de sumar

La selecció de futbol femení té molta afició en la comunitat universitària gràcies al bon palmarès que ostenta. L’equip ha aconseguit proclamar-se 7 vegades campiona del CADU. En l’àmbit nacional ha aconseguit pujar al podi en 8 ocasions (4 vegades com a campiona d’Espanya, dues com a subcampiona i altres dues com a tercera classificada). L’equip també ha competit contra els millors en l’àmbit europeu moltes voltes, en les quals ha aconseguit l’or en els passats Jocs Europeus (Rotterdam), el bronze en la primera edició (Còrdova) i la quarta posició en tres de les cites.