SiUV - Servei d'Informàtica
ORDINADOR

INTERVENCIÓ PROGRAMADA PER MANTENIMENT

27/04/16

Dissabte que ve dia 30 d'abril, es va a procedir a realitzar unes tasques de manteniment que afectaran de forma intermitent a determinats serveis proporcionats a la comunitat universitària. L'horari previst es de: 12:00h. a 16:00h. i es veuran afectats els serveis de, interfície web de correu (Postman, Sogo), servidor d'espais DISCO, serveis bibliotecaris: (Préstec interbibliotecari, Somni), càlcul científic. (LluisVives), Aula Virtual (.DotLrn, Moodle), Telefonia IP, Màquines virtuals en allotjament. La resta de serveis no inclosos en aquest llistat seguirà funcionant amb normalitat durant l'horari programat per a la intervenció.

  DONES INFORMÀTIQUES

  EL SiUV IDENTIFICA AMB NOM DE DONES INFORMÀTIQUES ELS NOUS SERVIDORS DE BASES DE DADES

  21/03/16

  Barbara H. Liskov, Mary Allen Wilkes, Grace Murray Hopper, Frances E. Allen i Jean E. Sammet són les informàtiques que han donat nom als nous servidors de la Universitat de València.

  [Llegir més]

   DIRECTORA DEL SIUV. FONSE DOMENECH.

   FUENSANTA DOMENECH, NOVA DIRECTORA DEL SERVEI D'INFORMÀTICA

   21/03/16

   El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha nomenat Fuensanta Doménech com a directora del Servei d’Informàtica. El nomenament té efectes amb data 11 de març. El Servei té com a missió la gestió, el manteniment i l’actualització dels recursos informàtics de la institució per tal de donar suport a la direcció, administració, docència i investigació de la Universitat de València. Doménech substitueix en el càrrec Salvador Roca que ocupava la direcció des de 2012.

   [Llegir més]

    PARADA PER MANTENIMENT PLATAFORMA MOODLE

    14/03/16

    Per raons de manteniment s'aturarà el servei de la nova plataforma Moodle el pròxim dilluns 21 de març de 8:00 fins a 8:30 del matí. Aquesta parada no afectarà a l'actual Aula Virtual (DotLrn). Disculpeu les molèsties.

     PARADA PROGRAMADA IBM Z10

     01/03/16

     El pròxim dilluns dia 7 de març a partir de les 16:30h. i amb una durada de dos hores aproximadament, es pararà el host IBM z10 (MVS) , en la seua partició de producció. Els serveis afectats seràn la Gestió Acadèmica, Personal i Nòmines y Portal de l'empleat/da, Aplicacions Formació (SFP, Cursos Extensió Universitària,..), Altres Aplicacions Lanzadera ( SPL, Encuestas, Certificados, Localiza, gestió espais, Beques, Actes, Rebuts, Relacions Internacionals, Procediments, etc. Disculpeu les molèsties.

      60 anys SiUV. IBM 1620. Notes per a la història.


      La primera referència a la compra d'un ordinador per part de la ‘Universidad Literaria de Valencia’ apareix en l'acta de la Junta de Govern del 14 de desembre de 1962, en la qual el Rector José Corts Grau exposa el projecte d'adquisició d'un cervell electrònic, sorgit arran d'una reunió celebrada, entre uns altres, amb alguns catedràtics de la Facultat de Ciències i el representant a València d'IBM. A continuació el Vicedegà de la Facultat de Ciències, José Beltrán Martínez, exposa els avantatges de disposar d'un d'aquests equips, especialment per a la seua facultat.

       

      Finalment el Secretarlo General, Manuel Gitrama González, explica els aspectes jurídics de la possible operació fent referència a diversos documents d'IBM. Després de deliberar sobre el tema la Junta estima convenient l'adquisició d'aquest aparell, encara que de moment no s'especifica (o almenys en l'acta no s'arreplega) cap informació relativa al model en consideració, ni a l'import econòmic de l'adquisició.

       

      Quasi deu mesos més tard, el 3 d'octubre de 1963, va tenir lloc en el Saló Rectoral una reunió a la qual van assistir 16 persones, entre elles el Rector, el Degà de la Facultat de Ciències Francisco Bosch Ariño, el Catedràtic del Departament de Química Física Jose Ignacio Fernández Alonso (que ja des de 1955 exercia el càrrec de Director del Centre de Càlcul i que era el principal impulsor de la proposta d'adquisició del computador) i el delegat a València d'IBM. En aquesta reunió es va constituir el ‘Patronato Valencià Pro-Computador Electrónico para la Universidad de Valencia’ l'acta fundacional de la qual ja especifica que es pretén adquirir un Computador I.B.M. 1620, amb destinació principal a usos docents i d'investigació. 

      + Vídeos

      Imatge de la portada del video;TAULA REDONA: ORIGENS DE LA INFORMÀTICA A LA UV

      TAULA REDONA: ORIGENS DE LA INFORMÀTICA A LA UV

      INTERVENCIÓ DE FRANCISCO TOMAS I VERT

       
       
      Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord