SiUV - Servei d'Informàtica

PARADA GREC PER ACTUALITZACIÓ

23/11/15

Dimecres que ve 25 de novembre al llarg del matí es duran a terme les accions per a actualitzar la versió del sistema d'informació per a la gestió de la recerca (GREC) en producció, quedant fora de servei durant un període mínim de tres hores entre les 08:30h. i les 11:30h.

Web Autodesk

NOVA LLICÈNCIA IL·LIMITADA SOFTWARE AUTODESK

06/10/15

Els informem que la Universitat de València disposa d'una nova llicència de campus il·limitada per a tot el programari d'Autodesk. Per a la instal·lació del programari en aules hauran de sol·licitar-ho segons el procediment normal a través d'https://solicitudes.uv.es. Per a la instal·lació en despatxos o ordinadors individuals (PDI, PAS i alumnes) poden accedir a la web d'Autodesk educació per a aconseguir el programari i una llicència vàlida per 3 anys de forma gratuïta. Els enllaços necessaris estan disponibles en la web de programari (https://software.uv.es) en la informació del producte.

PRECAUCIÓ AMB EL CORREU

02/09/15

Recentment, els usuaris de la UV estan rebent missatges de correu electrònic que, pretenent suplantar al Servei d'Informàtica o a un administrador del domini de la UV sol·liciten dades d'usuari, inclosa la contrasenya. Nosaltres MAI demanem claus als usuaris per correu electrònic. Podeu tenir la seguretat que qualsevol missatge que la sol·licite és fals i NO S'HA DE RESPONDRE.

[Llegir més]

  AVÍS IMPORTANT CONFIGURACIÓ 'EDUROAM'

  10/07/15

  El proper dia 1 de setembre de 2015 s'activarà la comprobació de l'ús del domini en la identificació en la xarxa sense fils eduroam de la Universitat de València. Des d'eixe dia NO es permetran connexions amb identificacións que no tinguen afegit el domini adient al seu usuari en la configuració d'eduroam als seus dispositius.

  [Llegir més]

   LA COL·LECCIÓ MUSEOGRÀFICA de TIC PASA A FORMAR PARTE DEL PATRIMONI CULTURAL VALENCIÀ

   07/07/15

   La Generalitat Valenciana ha reconegut com a Col·lecció Museográfica Permanent de la Comunitat Valenciana una singular col·lecció de la Universitat de València. Es tracta de la Col·lecció Museográfica de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC), que conté des de calculadores mecàniques, electromecàniques i material informàtic dels anys 50 i 60, fins a tot tipus de programari i maquinari antics. Situada en el Campus de Burjassot-Paterna, la Col·lecció forma ja parteix del patrimoni cultural valencià.

   [Llegir més]

    60 anys SiUV. IBM 1620. Notes per a la història.


    La primera referència a la compra d'un ordinador per part de la ‘Universidad Literaria de Valencia’ apareix en l'acta de la Junta de Govern del 14 de desembre de 1962, en la qual el Rector José Corts Grau exposa el projecte d'adquisició d'un cervell electrònic, sorgit arran d'una reunió celebrada, entre uns altres, amb alguns catedràtics de la Facultat de Ciències i el representant a València d'IBM. A continuació el Vicedegà de la Facultat de Ciències, José Beltrán Martínez, exposa els avantatges de disposar d'un d'aquests equips, especialment per a la seua facultat.

     

    Finalment el Secretarlo General, Manuel Gitrama González, explica els aspectes jurídics de la possible operació fent referència a diversos documents d'IBM. Després de deliberar sobre el tema la Junta estima convenient l'adquisició d'aquest aparell, encara que de moment no s'especifica (o almenys en l'acta no s'arreplega) cap informació relativa al model en consideració, ni a l'import econòmic de l'adquisició.

     

    Quasi deu mesos més tard, el 3 d'octubre de 1963, va tenir lloc en el Saló Rectoral una reunió a la qual van assistir 16 persones, entre elles el Rector, el Degà de la Facultat de Ciències Francisco Bosch Ariño, el Catedràtic del Departament de Química Física Jose Ignacio Fernández Alonso (que ja des de 1955 exercia el càrrec de Director del Centre de Càlcul i que era el principal impulsor de la proposta d'adquisició del computador) i el delegat a València d'IBM. En aquesta reunió es va constituir el ‘Patronato Valencià Pro-Computador Electrónico para la Universidad de Valencia’ l'acta fundacional de la qual ja especifica que es pretén adquirir un Computador I.B.M. 1620, amb destinació principal a usos docents i d'investigació. 

    + Vídeos

    Imatge de la portada del video;IBM 1620 - Primer ordinador a la Universitat de València 1963

    IBM 1620 - Primer ordinador a la Universitat de València 1963

    La primera referència a la compra d'un ordinador per part de la ‘Universidad Literaria de Valencia’ apareix en l'acta de la Junta de Govern del 14 de desembre de 1962.

     
     
    Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies D'acord