CODIFICACIÓ WEB I ESPAIS 'DISCO'

Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

CODIFICACIÓ WEB I ESPAIS 'DISCO'

  • 20 de maig de 2015
Image de la noticia

Si ets propietari o administrador d'un espai web en els servidors de la UV, hem d'informar-te que a partir de hui tot el sistema de servidors web i disc passa a utilitzar la codificació de caràcters UTF-8. Des de 1996 fins ara utilizàven la codificació ISO-8859-1 o CAP (des de macintosh). Aquest canvi ha estat inevitable per raons d'unificació d'interfícies i d'adaptació als estàndards actuals.

En l'URL: https://disco.uv.es/disco/cgi-bin/showconverted pots consultar la llista de fitxers dels teus espais web els noms dels quals han canviat perquè portaven caràcters accentuats. Recomanem revisar totes aquelles pàgines web que els apunten directament, doncs és probable que els enllaços hagen deixat de funcionar. Si els fitxers reanomenats no s'utilitzen en enllaços de la seva web, no notaràs cap canvi.
 
Des d'ara endavant, tots els fitxers que puges a disc o web tindran els seus noms codificats en UTF-8.
 
Paren atención que el servidor FTP -no- converteix automàticament els noms dels fitxers. Evita pujar fitxers amb noms no UTF-8 per no tenir problemes. Si no pogueres evitar pujar fitxers el nom dels quals porte accents ISO-8859-1, des de la interfície web d'http://disco.uv.es sempre és possible reanomenar-los a UTF-8.