FUENSANTA DOMENECH, NOVA DIRECTORA DEL SERVEI D'INFORMÀTICA

Logo de la Universitat de València Logo Servei d'informàtica [SIUV] Logo del portal

FUENSANTA DOMENECH, NOVA DIRECTORA DEL SERVEI D'INFORMÀTICA

  • 21 de març de 2016
DIRECTORA DEL SIUV. FONSE DOMENECH.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha nomenat Fuensanta Doménech com a directora del Servei d’Informàtica. El nomenament té efectes amb data 11 de març. El Servei té com a missió la gestió, el manteniment i l’actualització dels recursos informàtics de la institució per tal de donar suport a la direcció, administració, docència i investigació de la Universitat de València. Doménech substitueix en el càrrec Salvador Roca que ocupava la direcció des de 2012.

Fuensanta Doménech és llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat de València. Ha realitzat tasques de diversa responsabilitat en l'àmbit de la informàtica i ha estat al capdavant de nombrosos canvis que ha posat en marxa el servei. Com a personal d'administració i serveis de la Universitat ha participat en els òrgans de govern d'aquesta. Va ser membre del Claustre durant els anys 2006-2010. Des de febrer de 2011 fins a febrer de 2013 va ser vicesíndica de Greuges, càrrec que va haver d'abandonar per la seua incompatibilitat amb el de la subdirecció del Servei d’Informàtica. Actualment és membre designat pel rector en el Consell de Govern.

L'any 1990 va ser operadora de la primera aula i xarxa informàtica de la Facultat d'Econòmiques, pionera en la utilització d'estacions de treball en xarxa (els coneguts ‘Xeroxeditors’) per a la compartició de fitxers i còpies de seguretat en servidors de disc. Tres anys després es va traslladar al Servei d'Informàtica i passà a formar part de l'equip encarregat de construir i ampliar la xarxa Ethernet de la Universitat.

L'any 1999 es converteix en coordinadora Informàtica del Campus de Blasco Ibañez i dels edificis de la Nau, Jardí Botànic, Col·legi Major Rector Peset i l'edifici d’Amadeu de Savoia. La seua missió consisteix eixos anys en la supervisió de la infraestructura de xarxa del campus i els edificis, les aules d'informàtica i l'atenció a usuàries i usuaris.

És en 2006 quan es produeix un canvi en la seua trajectòria professional dins de la informàtica i passa a desenvolupar tasques en l'àrea de desenvolupament d'aplicacions. És el moment en el qual apareixen noves aplicacions de gestió corporatives que aniran substituint a les aplicacions d'àmbit local i personal i alhora a la migració de les existents a entorns web. 

En 2013 ocupa el lloc de subdirectora en les Àrees de Sistemes, Aplicacions i Bases de Dades i fins al seu nomenament com a directora era Cap de Projecte. La seua tasca es concreta en la migració de les aplicacions i sistemes de la Universitat de València a sistemes oberts (LINUX) sobre plataforma amb arquitectura x86-64.

La seua formació durant tots aquests anys ha anat parella a les necessitats que exigien les activitats que ha anat exercint, complementant-la amb formació de Postgrau en l'àrea de gestió de les TI i l'empresa, particularment l'Administració Pública i les Universitats. 

Actualment assisteix al Diploma d'Experts en Direcció de Serveis TI d'Universitats en la Universitat de Castella-la Manxa. Participa en els cursos de formació que des del Servei de Formació Permanent s'imparteixen per al PAS i PDI, així com en diferents màsters i diplomes oferits per la Fundació Universitat-Empresa. Participa en el Programa de Mentorització per al PAS dins del marc del desenvolupament del Diploma de Gestió Universitari amb la memòria ‘Recerca de l’Excel·lència als Processos de Gestió, amb l’ajuda de les TIC’. 
En 2001 va elaborar la ‘Bibliografia específica i terminològica d’informàtica’, activitat del Servei de Política Lingüística.