Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Yuzz emprenedors | Joves amb idees

  • 27 de juny de 2017
Image de la noticia

GUANYADOR del programa YUZZ Universitat de València - VIII edició del Programa YUZZ orientat a la captació i promoció del talent de joves d'entre 18 a 31 anys amb idees de negoci innovadores, amb la col·laboració a nivell local de la Universitat de València a través del programa EMPREN + de suport als emprenedors universitaris, promogut i coordinat pel Vicerectorat d'Investigació i Política Científica.

EL GUANYADOR DEL PROGRAMA YUZZ UNIVERSITAT DE VALÈNCIA VIATJARÀ A SILICON VALLEY

El dimarts 20/06/2017 va tenir lloc l'elecció del projecte guanyador del Centre YUZZ de la Universitat de València, premiat amb un viatge d'una setmana a Silicon Valley, pol de referència mundial en innovació.

Després de la deliberació del jurat, el premi al millor projecte del Centre YUZZ Universitat de València va ser atorgat al projecte Sanberry Cam, promogut per Alberto Pérez, graduat en Infermeria, i Luis Miguel Gil estudiant d'Enginyeria Electrònica en Telecomunicacions, tots dos per la Universitat de València.

Sanberry Cam és un projecte innovador que mitjançant la realització d'una fotografia, és capaç d'analitzar i avaluar patologies cutànies i/o oculars, d'una manera senzilla i optimitzada, aportant dades objectives i quantitatives sobre les lesions per a l'acompliment diari dels professionals sanitaris.

Durant els 5 mesos de durada del Programa YUZZ UV, 27 joves emprenedors de la Universitat de València han comptat amb un espai físic on desenvolupar la seua idea. A més han tingut l'oportunitat d'aprofitar-se d'una xarxa de més de 200 experts professionals a nivell local i nacional, han rebut formació empresarial, assessorament i mentoring personalitzat i es han beneficiat d'una plataforma de treball col·laborativa en línia.

Luis Miguel Gil juntament amb els altres 51 joves guanyadors dels centres YUZZ nacionals visitarà a Silicon Valley per a conèixer d'a prop el major ecosistema d'emprenedoria i innovació del món. Visitaran empreses de gran rellevància internacional com Google, LinkedIn o Facebook i tindran l'oportunitat d'assistir a conferències en prestigioses universitats com Berkeley o Standford. Els 52 YUZZers guanyadors també visitaran el Spain Tech Center (STC) -impulsat per Banc Santander, ICEX i Red.es-, la meta del qual és facilitar la implantació de PIMES de base tecnològica espanyola en un dels entorns més dinàmics i competitius del món.

Una vegada finalitzada l'estada en Silicon Valley els 52 joves presentaran les seues idees en la Ciutat Grup Santander, davant un jurat integrat per representants de Banc Santander, CISE i entitats col·laboradores del Programa YUZZ. Els tres millors projectes rebran una dotació econòmica (30.000, 20.000 i 10.000 euros) perquè puguen accelerar-los.

El programa Santander YUZZ conta a més amb la categoria de premi YUZZ Mujer Emprendedora que patrocina la Fundació EY, dotat amb 20.000 euros. El projecte seleccionat com a finalista en el Centre YUZZ de la Universitat de València  ha sigut BookMeUp, promogut per Gemma Bosch i Mar Javier estudiants d'ADE i ADE+Turisme en la UV, respectivament. BookMeUp permet a l'usuari viure en primera persona el seu llibre favorit, podent menjar en el restaurant on van estar els seus personatges, escoltar la música que ha marcat al personatge principal i visitar els llocs emblemàtics que apareixen en els llibres, tot açò englobat en una mateixa plataforma.

Enguany el programa Santander YUZZ conta a més amb la categoria de premi YUZZ Innovación Tecnología Disruptiva, patrocinat per INDRA, en el qual es premia al guanyador amb 3.000 euros i amb suport i assessorament dels professionals d'Indraventures . En el cas del Centre YUZZ Universitat de València el finalista per a aquests premis ha sigut el projecte Sanberry Cam, també guanyador de YUZZ UV.

El Programa YUZZ és una iniciativa promoguda pel Centre Internacional Santander Emprendimiento (CISE) que compta amb el patrocini de Banc Santander, i amb la col·laboració de la Universitat de València a través del programa EMPREN + de suport als emprenedors universitaris, promogut i coordinat pel Vicerectorat d’Investigació i Política Científica.

A nivell nacional el Programa YUZZ compta amb més de 200 entitats públiques i privades compromeses amb la innovació i l'emprenedoria en el territori nacional, entre les quals cal desatacar Indra, SECOT, la Fundació Princesa de Girona, la Fundació EY, Netberry i Red Emprendia.