Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Eurorecerca 1502: Convocatòria de LEAP-Agri. Col·laboració entre Àfrica i Europa en recerca alimentària

  • 30 de març de 2017
Eurorecerca 1502: Convocatòria de LEAP-Agri. Colaboració entre Àfrica i Europa en recerca alimentària

Convocatòria de projectes de recerca col·laborativa en alimentació entre diversos països europeus i africans. El termini acaba el 15 de juny de 2017.

 

leap-agri

 

LEAP-Agri és una col·laboració entre la Unió Europea i 19 països africans i europeus per a la recerca i la innovació en seguretat alimentària i agricultura sostenible, incloent-hi l'aqüicultura. Té oberta en l'actualitat una convocatòria per a projectes, el consorci dels quals estiga compost per un mínim de 4 entitats de 4 països elegibles (dos africans i dos europeus) i que tanca el termini de presentació de propostes preliminars el 15 de juny de 2017. La convocatòria porta per títol:

Recerca col·laborativa europea i africana en agricultura sostenible i aqüicultura,
i en seguretat alimentària i nutricional

 

Es tracta de una convocatòria conjunta entre les agències nacionals que formen part de la xarxa, on cada país finança (segons la normativa nacional respectiva) els seus grups d'investigació dins els consorcis que participen amb èxit a la convocatòria transnacional. En el cas d'Espanya, l'organisme a càrrec del finançament és el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat (MEIC) a través de la seua Agència Nacional d'Investigació.

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621.

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. La informació completa, incloent-hi les normes nacionals de finançament dels països respectius, es troba al web següent:

http://www.leap-agri.com/index.php/2014-10-27-15-56-42

Temes convocats

Les sol·licituds han d'abordar els aspectes següents:

  • Solució de qüestions complexes, tant econòmiques com ecològiques i socials, per a millorar la nutrició local de manera sostenible, utilitzant plantejaments globals i sistèmics.
  • Impacte esperat de la recerca i probabilitat de contribuir a les solucions i als canvis de mesures polítiques, així com contribuir a resultats positius quant a l'agricultura i la nutrició, i a millores significatives en l'economia, el benestar i la resiliència.
  • Escalabilitat de la recerca i la innovació, impacte en l'àmbit nacional o regional.
  • Contribució a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Respecte als temes, el MEIC només participa al tema 1: Intensificació sostenible de l'agricultura.

Consulteu la descripció sencera en el text complet de la convocatòria.

 

Entitats elegibles

Són elegibles per part del MEIC els organismes de recerca sense finalitat lucrativa, segons la convocatòria d'Accions de Programació Conjunta Internacional (APCIN) 2018 o equivalent. Els investigadors principals que hagen obtingut finançament en la convocatòria APCIN 2017 no hi poden participar. Els investigadors principals només poden sol·licitar finançament en una única proposta d'APCIN 2017 o equivalent.

 

Pressupost

El pressupost inicial del MEIC per al finançament de projectes sota aquesta convocatòria és de 300.000 euros.

 

Països participants

Països africans: Algèria, Burkina Faso, Camerun, Egipte, Ghana, Kenya, Senegal, Sudàfrica i Uganda.

Països europeus: Alemanya, Bèlgica, Espanya, Finlàndia, França, Noruega, Països Baixos, Portugal i Turquia.

 

Consorci

Han de formar part com a socis del consorci del projecte un mínim de 4 entitats de 4 països elegibles (dos africans i dos europeus).

 

Final del termini i presentació de propostes

La presentació de propostes davant LEAP-Agri segueix un procediment en dues fases, amb la presentació d'una proposta preliminar en un primer terme i, en cas de ser aprovada, la proposta completa en una data posterior. L'eina de presentació en línia, PT-Outline, està disponible mitjançant la pàgina web de la convocatòria.

El termini per a presentar propostes preliminars acaba el 15 de juny de 2017 a les 14.00 h. CEST.

 

Webinari informatiu

Al web de LEAP-Agri es pot accedir al vídeo del webinari informatiu sobre la convocatòria, celebrat el darrer 23 de març de 2017.