Logo de la Universitat de València Logo Recerca i Transferència Logo del portal

Eurorecerca 1496: Convocatòria sobre matèries primeres d'ERA-MIN

  • 3 de febrer de 2017
Eurorecerca 1496: Convocatòria sobre matèries primeres d'ERA-MIN

Convocatòria 2017 de l'era-net ERA-MIN

 

ERA-MIN es una xarxa de l'Espai Europeu de Recerca al voltant de la manipulació industrial de matèries primeres, amb l'objectiu d'establir xarxes i mecanismes per a fomentar la recerca en el camp de la producció i el subministrament industrial, d'acord amb la Iniciativa Europea de Matèries Primeres. Acaba de llançar una convocatòria centrada en tres tipus de materials no energètics ni agrícoles: Minerals metàl·lics, minerals de construcció i minerals industrials. La convocatòria porta per títol:

Convocatòria conjunta 2017 d'ERA-MIN: Matèries primeres per al desenvolupament sostenible i l'economia circular

 

era-minCom és habitual amb l'esquema ERA-NET, es tracta de una convocatòria conjunta entre les agències finançadores nacionals que formen part de la xarxa, on cada país finança (segons la normativa nacional respectiva) els seus grups d'investigació dins els consorcis que participen amb èxit a la convocatòria transnacional. En el cas d'Espanya, els organismes finançadors són el Ministeri d'Economia, Indústria i Competitivitat (MEIC) a través de la seua Agència Nacional d'Investigació; el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i l'Agència d'Innovació, Finançament i Internacionalització Empresarial de la Junta de Castella i Lleó (ADE).

 

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de projecte per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació de propostes preliminars davant ERA-MIN acaba el 5 de maig de 2017.

 

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. La informació completa, incloent-hi les normes nacionals de finançament dels països respectius, es troba al web següent:

http://www.era-min-eu.org/about/era-min-joint-call

Temes convocats

La convocatòria cobreix tres blocs de matèries primeres no energètiques ni agrícoles:

  • Minerals metàl·lics
  • Minerals de construcció
  • Minerals industrials

Se centra en quatre parts del cicle de vida dels materials, i un apartat de temes transversals:

  1. Subministrament de matèries primeres provinents de l'exploració i la mineria
  2. Disseny
  3. Processat, producció i refabricació
  4. Reciclatge al final del cicle de vida útil dels productes
  5. Temes transversals (el MEIC, el CDTI i ADE no hi participen en aquest apartat)

 

Consulteu la descripció sencera en el text complet de la convocatòria i en la guia del sol·licitant.

 

Entitats elegibles

Són elegibles per part del MEIC els organismes de recerca sense finalitat lucrativa, segons la convocatòria d'Accions de Programació Conjunta Internacional (APCIN) 2018.

Són elegibles per part del CDTI les empreses.

 

Pressupost

El pressupost inicial del MEIC per al finançament de projectes sota aquesta convocatòria és de 333.500 euros; el del CDTI, 530.000 euros.

 

Països participants

Alemanya, Argentina, Bèlgica, Brasil, Eslovènia, Espanya, Finlàndia, França, Irlanda, Itàlia, Polònia, Portugal, Romania, Sudàfrica, Suècia, Turquia i Xile.

 

Consorci

Han de formar part com a socis del consorci del projecte un mínim de dos socis de dos països elegibles diferents.

Per als organismes espanyols, les normes de finançament del MEIC indiquen que els organismes de recerca sense finalitat lucrativa, com ara les universitats, han de participar de manera conjunta amb almenys una empresa elegible pel CDTI.

La convocatòria estableix criteris addicionals de consorci, consulteu la guia del sol·licitant.

 

Final del termini i presentació de propostes

La presentació de propostes davant ERA-MIN segueix un procediment en dues fases, amb la presentació d'una proposta preliminar en un primer terme i, en cas de ser aprovada, la proposta completa en una data posterior. L'eina de presentació en línia està disponible mitjançant la pàgina web de la convocatòria.

El termini per a presentar propostes preliminars acaba el 5 de maig de 2017 a les 17.00 h. CEST.