Logo de la Universitat de València Logo del portal

Informació grups de conversa

Què són?

El grup de conversa consisteix en una reunió d'un grup reduït d'aprenents que es troben per parlar. L'objectiu és millorar la pronúncia i la fluïdesa, consolidar les estructures gramaticals i ampliar el vocabulari.

Per a quins destinataris?

Per a persones que necessiten pràctiques orals, que volen dedicar un temps de manera regular a parlar una llengua en diferents situacions de comunicació, amb activitats variades, sobre diversos temes, en un ambient distès i motivador.

Qui els dirigeix?

En tots els grups de conversa hi ha un/a conductor/a del grup que és la persona encarregada de dinamitzar-lo, fer les correccions pertinents i recomanar a cadascú allò que necessite per a millorar la seua expressió.

Quins requisits s'han d'acomplir?

L'únic requisit que es demana per a poder inscriure's en els grups de conversa és tindre una formació mínima, uns coneixements fonamentals d'estructures lingüístiques gramaticals, i conèixer un vocabulari bàsic; per tant, si alguna persona no ha estudiat mai la llengua objecte del grup de conversa, se li recomana que es matricule en un curs del nivell d'expressió oral (en el cas del valencià) o que treballe al CAL aqueixos coneixements mínims (totes les llengües).

Com realitzar la inscripció?

1. Grups de conversa de valencià

La matrícula és gratuïta i s'estén, des del 19 de setembre de 2016, al llarg del curs acadèmic. Caldrà que us presenteu a algun dels CAL, bé amb el carnet de la Universitat, bé amb el resguard de la matrícula o el carnet d'Amics i Antics Alumnes de la UV. Us farem usuari o usuària del CAL -gratuïtament- i us inscriurem al grup de conversa que trieu si hi ha places lliures.

2. Grups de conversa d'anglès, de francès i d'alemany

Inscripció

La primera tanda d’inscripcions als grups de conversa del curs 2016-2017 comença pel setembre. Els usuaris interessats han de reservar cita per a la prova de diagnòstic —presencialment i per ordre d’arribada— al CAL, a partir del 19 de setembre i amb algun document d’identificació vigent:

  • carnet de la Universitat
  • resguard de la matrícula
  • carnet d'Amics i Antics Alumnes de la UV

Les proves de diagnòstic tindran lloc a cada CAL entre el 26 de setembre i el 6 d’octubre. Amb aquesta prova se us atorgarà un nivell.

(Recordeu que els nivells de grups de conversa són un objectiu. Són els nivells que cada grup ajuda a assolir. El requisit és el nivell immediatament anterior. Així, un grup de nivell B1 ajuda a aconseguir aquest nivell, i implica que heu de tenir un A2 consolidat; el mateix raonament s'ha d'aplicar a la resta dels nivells.)
Tot seguit, buscareu en els horaris el nivell que voleu aconseguir i se us dirà si hi ha places lliures en el grup que us interessa. Si n’hi ha, formalitzareu la matrícula.

La taxa de matrícula és de 15€ per als estudiants i de 20€ per a la resta de la comunitat universitària (PDI, PAS i membres de la Fundació General Amics i Antics Alumnes). Aquesta taxa es pagarà als centres d'autoaprenentatge mitjançant targeta bancària amb la supervisió dels operadors de centre. Finalment, l’operador/a us inscriurà oficialment al grup.

Aquest procediment de matrícula continua vigent i obert durant tot el curs acadèmic i us hi podreu inscriure si hi ha places lliures en el grup escollit. Caldrà que hi porteu algun dels documents d’identificació esmentats abans. Si voleu apuntar-vos a un taller d'iniciació a la llengua alemanya nivell A1 no cal fer la prova de nivell, ja que aquest taller és per als principiants absoluts.

Si una persona té tres faltes consecutives en un grup de conversa, la donarem de baixa, fet que li comunicarà el Servei de Política Lingüística mitjançant un missatge de correu electrònic. Si de nou vol inscriure's en el grup de conversa, haurà de tornar a pagar la taxa corresponent, en el cas dels grups d'anglès, francès i alemany.

 

 

 
Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers amb fins tècnics , d'anàlisi del trànsit per facilitar la inserció de continguts en xarxes socials a petició de l'usuari . Si continua navegant , considerem que accepta el seu ús . Per a més informació consulte la nostrapolítica cookies