Logo UVFacultat de Ciències Socials Logo del portal

Exposició a Alzira Inauguració: 4 de març a les 13:00h

 

L'exposició “175 Aniversari de la Cartografia Oficial. Realització del Mapa d'Espanya” pretén donar a conèixer la labor que porta realitzant l'Institut Geogràfic Nacional (IGN) des de la seua fundació l'any 1870. La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, juntament amb el IGN, persegueix amb aquesta mostra acostar a la ciutadania elements clau per a conèixer a fons la geografia espanyola.

El conjunt de panells que componen aquesta exposició, redactats per membres del IGN, repassen la història d'aquesta institució i els seus diferents projectes duts a terme. Aquest viatge pel temps i la geografia mostra les dificultats inicials per a establir una cartografia moderna de l'Estat en el segle XIX, els treballs necessaris en triangulació geodèsica, anivellació o representació de límits jurisdiccionals del territori, entre uns altres, fins a arribar avui a la consecució de tot un corpus geogràfic amb material com el Mapa Topogràfic d'Espanya o l'Atles Nacional d'Espanya.

Es tracta d'un treball de quasi dos segles que ens permet conèixer el territori d'una manera detallada i moderna. Una mostra necessària per a la cartografia espanyola i valenciana, on s'inclouen panells que ens acosten al nostre entorn més immediat, com en el cas d'Ontinyent i Gandia.

 
Període de l'esdeveniment:
  • De 4 de març de 2015 a 22 de març de 2015. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 08:30 a 14:30.
  • De 4 de març de 2015 a 22 de març de 2015. Dimarts de 17:00 a 19:30.
 
 
Lloc de realització

Sala d'Exposicions de l'Arxiu Municipal d'Alzira, carrer Salineries, 1

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial aml la col.laboració del l'Ajuntament d'Alzira.

 

Contacta vicerec.participacio.projeccio@uv.es unitatsuport@uv.es

 
Més informació