Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Ciències Socials Logo del portal

Setmana de la Ciència El cicle "Dones que trenquen barreres" ha estat organitzat en el marc de l'exposició Trencant barreres. Dones i ciències. V.O.S.E

 

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt del CSIC i la Universitat de València), amb seu al Palau de Cerveró, i l'Aula de Cinema de la UVEG presenten el cicle cinematogràfic Dones que trenquen barreres. El cicle, organitzat en el marc de l'exposició Trencant barreres. Dones i ciències, començarà el pròxim dijous 6 de novembre amb la projecció de la pel•lícula Amelia (Mira Nair, Canadà, 2009, 111 min.). El dijous 13 es podrà veure el film Los méritos de Madame Curie (Les palmes de M. Schutz, Claude Pinoteau, França, 1997, 106 min.). I per a tancar el cicle el dijous 27 es visionarà la cinta alemanya Visión. La historia de Hildegard Von Bingen (Vision - Aus dem Leben der Hildegard von Bingen, Margarethe von Trotta, Alemanya, 2009, 110 min.).

Les projeccions, que tindran lloc els dies indicats a les 18 hores en la sala de conferències del Palau de Cerveró, seran en versió original amb subtítols en castellà. Cada sessió comptarà amb una presentació prèvia i un col·loqui posterior a càrrec d'un representant de l'Aula de Cinema. El cicle oferirà una selecció de tres pel•lícules sobre tres dones increïbles que van lluitar, contra corrent, per fer-se un buit en un món d'homes.

En la primera sessió, el dijous 6 de novembre, es projectarà Amelia. Una mirada a la vida de la llegendària pilot nord-americana Amelia Earhart, que va desaparèixer mentre sobrevolava l'Oceà Pacífic en 1937 quan intentava donar la volta al món.

En la sessió del dijous 13 de novembre es presenta la pel·lícula francesa Los méritos de Madame Curie. La història s'inspira en la vida de Pierre i Marie Curie, i explica els seus treballs a l'Escola Superior de Física i de Química Industrials de París (ESPCI), durant els quals van descobrir el poloni i el radi. Tot és supervisat per l'explosiu senyor Schultz (Philippe Noiret), director de l'escola que somia amb un gran descobriment dels seus investigadors per a obtindre per fi honors acadèmics.

L'última sessió tindrà lloc el dijous 27 de novembre i es projectarà la pel·lícula Visión. La historia de Hildegard Von Bingen que explica la història de Hildegard von Bingen (Barbara Sukowa) monja alemanya que, des de xiqueta, va tindre visions sobrenaturals en les quals Déu li demanava que transmetera els seus missatges. La seua fama va traspassar els murs del convent. Va ser, pel que sembla, una dona molt avançada per a la seua època pels seus coneixements de medicina natural i per les seues obres musicals, un personatge que va marcar un abans i un després en molts aspectes de la vida medieval.

 

Data 27 de novembre de 2014 de 18:00 a 20:30. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Sala de conferències de l'institut (Palau de Cerveró. Plaça Cisneros, 4. València)

 
Organitza

IHMC López Piñero i l'Aula de Cinema de la Universitat de València.

www.ihmc.uv-csic.es

 

Contacta difusion.ihmc@uv.es

 
Més informació