Logo de la Universdad de Valencia Logo Unidad de Cultura Cientifíca y de la Innovación - Cátedra de Divulgación de la Ciencia Logo del portal

Conversa amb Consuelo Guerri, bioquímica i experta en la síndrome alcohòlica fetal, a l’Espai Ciència

  • 7 junio de 2017

Consuelo Guerri, doctora en biologia i bioquímica i directora del grup de Patologia Cel·lular i Molecular de l’alcohol del Centre d’Investigació Príncep Felip (CIPF) participa aquest dijous 8 de juny al cicle ‘Converses a l’Espai Ciència 2017’. El col·loqui i debat amb l’especialista en la síndrome alcohòlica fetal serà a les 19 hores en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València.


 

Consuelo Guerri ha investigat al Departament de Bioquímica de la Universitat de Kansas City i ha estat professora investigadora associada dels Departaments de Bioquímica i Farmacologia de la Facultat de Medicina de la Universitat de Kansas City. Ha sigut cap del laboratori de Patologia Cel·lular de l’Institut d’Investigacions Citològiques i també del Centre d’Investigació Príncep Felip (CIFP). Membre directiu de diferents societats científiques europees i internacionals, ha publicat més 160 treballs en revistes internacionals i capítols de llibre.

El seu interés científic s’ha centrat en els mecanismes moleculars i cel·lulars de la toxicitat de l’alcohol en el cervell adult i en el desenvolupament d’aquesta pel que fa a la síndrome alcohòlica fetal i en l’adolescència. Les seues aportacions científiques han sigut reconegudes per premis internacionals (FAS-RSA-2001, RSA-NIAAA 2002, Manfred Lautenschlaeger Award, 2011) i nacionals (Premi Isabel de Villena, 2012; Medalla de plata de l’Ordre al Mèrit del Pla Nacional sobre Drogues del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, 2016).

El cicle ‘Converses a l’Espai Ciència 2017’, és una proposta per a difondre la investigació científica que consisteix en un programa de radio sense ràdio i que té lloc a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània de València. Les Converses a l’Espai Ciència són un espai conduït per la periodista Reis Juan, i que compta amb el suport tècnic de Pepe Moreno. Al cicle, enguany han participat la investigadora en nutrigenètica i experta en dieta mediterrània Dolors Corella (2 de març), l’ambientòleg Andreu Escrivà (6 d’abril) i el professor d’investigació del CSIC Toni Granell (11 de maig).

L’Espai Ciència és un programa d’activitats patrocinat per l’Institut d’Estudis Catalans, Acció Cultural del País Valencià i la Càtedra de Divulgació de la Ciència/Unitat de Cultura Científica de la Universitat de València, amb el suport del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC).

 

Més informació: http://ir.uv.es/Onoh3Ut

Font foto: http://ir.uv.es/m9zCdiy