Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Unitat de Parasitologia Sanitària acull el doctorand premiat en el programa de mobilitat EURAXESS de la Comissió Europea

  • 4 de juliol de 2017

Damanbha Lyngdoh, estudiant de doctorat de l’Índia i primer premi en la iniciativa de mobilitat EURAXESS-Researchers in Motion de la Comissió Europea, ha escollit per a la seua estada la Unitat de Parasitologia Sanitària de la Universitat de València. Durant aquest període ha aprés metodologies i tècniques d’estudi, essencialment en epidemiologia de malalties parasitàries causades per helmints; i s’han analitzat eixos de col·laboració futura en recerca respecte a malalties del bestiar al nord-est de l’Índia.

Damanbha Lyngdoh, amb Juan Carles Moltó (degà de la Facultat de Farmàcia)
i Santiago Mas-Coma (director de la Unitat de Parasitologia Sanitària)
 

El suport a la mobilitat d’investigadors de la Comissió Europea a Brussel·les comprèn la iniciativa denominada EURAXESS-Researchers in Motion, la qual inclou finançament per a viatge i estada en el centre de recerca europeu seleccionat pel vencedor de cada edició anual. En l’última, de 2016, l’EURAXESS Science Slam Índia va atorgar el primer premi a Damanbha Lyngdoh, graduat en veterinària i estudiant de doctorat de la North Eastern Hill University (Índia). Aquest va escollir com a destinació la Unitat de Parasitologia Sanitària de la Facultat de Farmàcia, centre col·laborador de l’OMS i centre de referència de FAO/Nacions Unides per a malalties tropicals.

El premiat ha dut a terme la seua estada del 23 al 30 de juny per a aprendre metodologies i tècniques d’estudi, essencialment en epidemiologia de malalties parasitàries causades per helmints. Durant aquest període, també s’han analitzat eixos de col·laboració futura en recerca sobre malalties del bestiar en l’àmplia zona del nord-est de l’Índia.

El gran interès de les malalties zoonòtiques en aquesta àrea es basa en dos aspectes. D’una banda, la necessitat d’incrementar la producció ramadera amb finalitats alimentàries a causa de l’altíssima taxa d’immigració dels últims anys. D’altra banda, aquest espai localitzat entre Bangladesh, Tibet, Bhutan i Myanmar està reconegut com el lloc del món amb el major risc d’impacte pel canvi climàtic, tant per la seua intensitat com per la vulnerabilitat que provoca el subdesenvolupament i la pobresa en una àrea extensament poblada.

Durant els dies que seguiran la seua estada a la Universitat de València, el premiat lliurarà un informe i exposarà els resultats, conclusions i acords de col·laboració futura aconseguits davant els responsables d’aquesta iniciativa de la Comissió Europea a Brussel·les.