Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

La Universitat de València inicia la celebració dels 50 anys dels estudis de biologia amb un cicle de conferències

  • Unitat de Cultura Científica i de la Innovació
  • 4 d’octubre de 2017

Un cicle de conferències ha marcat el punt d’inici, aquest dimarts, de la celebració dels actes amb motiu dels 50 anys dels estudis de biologia a València. La celebració, que s’estendrà durant el curs 2017-2018, coincidirà amb el nomenament com a doctor 'honoris causa' del professor de la Universitat d’Alacant Francis J. Mojica, exalumne del centre, i amb la inauguració del Museu d’Història Natural. Els estudis de biologia van començar a l’antiga Facultat de Ciències, i l’actual Facultat de Ciències Biològiques va ser creada el 1977.

L’embolic de Darwin. Revisitant la controvèrsia sobre l’ull en L’origen de les espècies, del professor i membre de l’Institut d’Estudis Catalans Martí Domínguez, és la primera conferència del cicle, i ha tingut lloc dimarts dia 3, a les 13 hores, a la sala Darwin del Campus de Burjassot-Paterna. Martí Domínguez es va llicenciar i doctorar en Biologia per la Universitat de València i actualment és professor de Periodisme a la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació. És també director de la revista científica Mètode, a més de columnista i escriptor distingit amb premis literaris.

El cicle de conferències programat inclou especialistes com ara Anna Traveset (Institut Mediterrani d’Estudis Avançats, CSIC-UIB, Premi Jaume I de Medi Ambient 2017) i Antonio Lazcano (membre de El Colegio Nacional, professor de la UNAM i doctor honoris causa per la Universitat de València). També hi participen Ada Yonath (Institut Weizmann, Premi Nobel de Química 2009), José Luis Sanz (Universidad Autónoma de Madrid), María José Sanz (directora del Basque Centre for Climate Change, Premi Nobel de la Pau 2007, com a membre del Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic) i Ángela Nieto (Institut de Neurociències d’Alacant, Premi Jaume I d’Investigació Bàsica 2009).

El programa d’actes per la celebració del 50è aniversari dels estudis universitaris de biologia a València inclou el nomenament com a doctor honoris causa del professor de la Universitat d’Alacant Francis J. Mojica, descobridor de CRISPR, base d’una revolucionària tècnica d’edició de genomes, i exalumne de la Facultat de Ciències Biològiques de la Universitat de València. L’efemèride també coincidirà amb la inauguració de les noves instal·lacions del Museu d’Història Natural de la Universitat de València.

La Facultat de Ciències Biològiques, situada al Campus de Burjassot-Paterna de la Universitat de València, imparteix actualment els graus en Biologia, Bioquímica i Ciències Biomèdiques, Biotecnologia i Ciències Ambientals i coordina nou màsters oficials i tres programes de doctorat, estudis que enguany agrupen més de 2.000 estudiants.

 

Peu de foto:

El cartell commemoratiu del 50 aniversari dels estudis de biologia a València, del dissenyador Dani Sanchis, ofereix una visió al·legòrica de la fabulosa diversitat de la vida.