Logo de la Universitat de València Logo Unitat de Cultura Científica i de la Innovació - Càtedra de Divulgació de la Ciència Logo del portal

L'enigma de la llibertat

La Universitat de València i l'Ajuntament d'Alzira convoquen el XVII Premi Europeu de Divulgació Científica «Estudi General» en col·laboració amb Edicions Bromera i amb el suport de Bancaixa,amb la finalitat d'estimular la creació i la difusió d'obres que,amb un llenguatge entenedor, posen a l'abast del públic general, i dels estudiants preuniversitaris en particular, els avanços científics i tecnològics i també la divulgació d'aspectes interessants de les diverses branques del saber.

Lliurament edició 2010

David Bueno guanya el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General

Bases Edició 2010

Treballs presentats (sic)

  • !SALUD! The British contribution to the Spanish Republican Medical Service during the Spanish Civil War, 1936 - 1939
  • El universo meteorológico
  • Els reptes de la vida, origen, biodiversitat i supervivència
  • Sistemas de localización y entornos de referencia
  • Talens tardans, itineraris de maduresa afortunada
  • Héroes de las estrellas.Historia de nueve astrónomos legendarios
  • Transgénicos, caminando entre la ciencia y la pseudociencia
  • Química, ¿qué es? , ¿dónde está?
  • L'enigma de la llibertat. Una perspectiva biologica i evolutiva de la llibertat humana

L’enigma de la llibertat. Una perspectiva biològica i evolutiva de la llibertat humana aconsegueix el guardó patrocinat per Bancaixa, el qual està dotat amb 18.000 euros.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va lliurar el guardó durant la nit dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira

L’enigma de la llibertat. Una perspectiva biològica i evolutiva de la llibertat humana, del professor de Genètica David Bueno, és l’obra guardonada amb el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General, l’objectiu del qual és estimular la creació i la difusió per al públic en general d’obres sobre avanços científics i tecnològic. El guardó, dotat amb 18.000 euros, està convocat per la Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira, en col•laboració amb Edicions Bromera, i compta amb el patrocini de Bancaixa.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, va atorgar anit el XVI Premi Europeu de Divulgació Científica Estudi General a David Bueno durant el tradicional sopar de lliurament dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. A llarg de la mateixa celebració, es fan fer públics els guanyadors del XXII Premi de Novel·la Ciutat d’Alzira (Joaquim Biendicho, amb Els embolics dels Hoover), el XII Premi d’Assaig Mancomunitat de la Ribera Alta (Rafa Roca, per El valencianisme de la Renaixença) i el V Premi de Poesia Ibn Jafadja (Iban L. Llop amb Batalles de Sardenya), entre altres guardons.

En un viatge fascinant a les intimitats biològiques de la nostra espècie, l’obra de David Bueno acosta els lectors a la base biològica i evolutiva d’una de les característiques que ens és més preuada: la nostra llibertat per proposar-nos que aquesta és la millor adaptació que l’evolució ens ha oferit per garantir la nostra supervivència, de la qual en podem treure un bon profit.

David Bueno (Barcelona, 1965) és doctor en Biologia, especialista en Genètica i en Biologia del desenvolupament. Actualment és professor i investigador de la Universitat de Barcelona i membre del Centre d’Estudis i Recerca en Conflictologia (CREC) de la Universitat Oberta de Catalunya. Ha publicat uns quaranta-cinc articles científics especialitzats i diversos llibres de divulgació. Col·labora amb diversos mitjans, com ara, els diaris Avui i Público i al programa Eureka! de COMRàdio.

+informació

++informació

+++informació