University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira convoquen el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica 'Estudi General'

  • July 25th, 2017

La Universitat de València i l’Ajuntament d’Alzira han convocat el XXIII Premi Europeu de Divulgació Científica 'Estudi General', en col·laboració amb Edicions Bromera, dins dels Premis Literaris Ciutat d’Alzira. La quantia del guardó és de 12.000 euros, i el termini de presentació d’originals acaba el pròxim dimarts 12 de setembre.

Trofeu dissenyat per Manuel Boix, símbol dels Premis Literaris Ciutat d'Alzira.
 

El guardó té la finalitat d’estimular la creació i la difusió d’obres que posen a l’abast del públic els avanços científics i tecnològics i també la divulgació de les diverses branques del coneixement. El llibre guardonat serà coeditat per Edicions Bromera i el Servei de Publicacions de la Universitat de València, en versió valenciana, dins la col·lecció Sense Fronteres.

Els assajos de difusió popular del coneixement científic i tecnològic que opten a aquest premi poden estar escrits en valencià, o en qualsevol altra varietat d’aquesta llengua, en castellà, en anglès o en francès, i han de tindre una extensió entre 100 i 200 fulls DIN A4, mecanografiats a doble espai per una sola cara. Per participar-hi, cal presentar un original en paper i adjuntar-ne una còpia en suport informàtic. Les obres participants han de ser originals i inèdites i poden presentar-se sota pseudònim.

Formen el jurat de l’edició de l’any 2017 Pilar Campins, vicerectora d’Investigació i Política Científica, que el presideix, Fernando Sapiña, director de la col·lecció Sense Fronteres, Andreu Escrivà, guardonat en la 22a edició d’aquest premi, Carmen Agustín, investigadora del Departament de Biologia Cel·lular, Biologia Funcional i Antropologia Física, i Lucía Hipólito, investigadora del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica. El jurat tindrà en compte, per a la ponderació dels treballs, l’interés científic i la coherència, la creativitat i l’originalitat, la claredat expositiva i l’estructura del text i l’ús correcte de la sintaxi i les normes ortogràfiques.

L’obra guanyadora es farà pública divendres 10 de novembre de 2017 i el premi serà atorgat eixe mateix dia, durant la cerimònia de lliurament de la resta de premis Ciutat d’Alzira.

 

Bases de la convocatòria: http://ir.uv.es/U37mPTA