Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

.
.
.
.
.
.

“La situació de la dona i la joventut a l’Afganistan”, una conferència de Nadia Ghulam

  • 19 d’octubre de 2015
Nadia Ghulam

Nadia Ghulam, coautora i protagonista de la novel·la “El secret del meu turbant”, visitarà la Universitat de València i impartirà una conferència el proper dilluns 2 de novembre sobre la situació de les dones i la joventut a l’Afganistan al Paranimf de La Nau amb motiu dels actes institucionals del 25 de Novembre.

El Centre Cultural La Nau acull una conferència de Nadia Ghulam el proper dilluns 2 de novembre amb motiu dels actes institucionals del 25 de Novembre. Nadia Ghulam, coautora i protagonista de la novel·la “El secret del meu turbant” per la que va rebre el premi “Prudenci Bertrana” a 2010, impartirà una conferència sobre la situació de les dones i la joventut a l’Afganistan.

Una història de vida. Una reflexió sobre la situació de la dona al seu país d’origen, en un context d’opressió extrema, tant en la família com en la societat, marcada profundament per tants anys de guerres, i un anàlisi de les dificultats a les que s’enfronta dia a dia la joventut afganesa. Com se gestiona el temps d’oci? Com influeix la religió en la vida quotidiana? Com han influït el canvi polític i la guerra en les desigualtats de gènere, la cultura i la vida social?

L'acte de lliure accés es celebrarà a les 18 hores al Paranimf de l’edifici de La Nau.

Amb motiu de la conferència, l'exposició “Dones. Afganistan”, que s'inaugurà el passat 25 de setembre en la Sala Acadèmia de La Nau, obrirà les seues portes. La mostra, amb retrats del fotògraf i periodista Gervasio Sánchez i textos de la periodista Mònica Bernabé, posa de manifest que la violència contra les dones a l'Afganistan és una violència endèmica i estructural, un problema social potenciat per la guerra, l'existència d'una impunitat generalitzada al país, la falta d'educació, la instrumentalització de la religió i les lleis masclistes.

Per a la visita guiada a l'exposició, cal realitzar una inscripció prèvia en el següent enllaç: gestiocultural.uv.es/visites

Més informació ací.

 

Llista d'enllaços:

Imatges: