Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

.
.
.
.
.
.

Codi de conducta i bones pràctiques en matèria d'igualtat de gènere

  • 12 de juny de 2017
Image de la noticia

El codi de conducta i bones pràctiques està obert en període d'exposició pública i fins el 30 de juny es poden fer suggeriment per millorar-lo i garantir que siga un document valuós i compartit per tota la comunitat universitària.

En general, quan entrem a formar part de la Universitat de València com a part del col·lectiu estudiantil, del PAS o del PDI, donem per fet que les relacions interpersonals són respectuoses i igualitàries. La veritat és que així cal que siguen. I ho són la majoria de les vegades. Tot i amb això, sempre es pot presenciar, o fins i tot patir, comportaments no desitjables: poc respectuosos, asimètrics (és a dir, distints segons un siga home o dona) o, en l’extrem, intolerables (perquè puguen suposar actituds d’assetjament sexual o per raó de sexe).

Per aquesta raó, el II Pla d’Igualtat d’aquesta Universitat va establir mitjançant l’acció 1.1.2 la necessària elaboració d’un codi de conducta i bones pràctiques en matèria d’igualtat entre homes i dones. A aquest efecte, a proposta de la Unitat d’Igualtat, l’equip de govern en va aprovar un primer esborrany que ara es presenta i que ja s’ha enriquit i té el suport de la Comissió de Polítiques d’Igualtat de la Universitat de València (especialment pel que fa a la representació sindical que hi és present). A més, la Comissió d’Igualtat de la Facultat d’Infermeria i Podologia hi ha aportat molts suggeriments de millora, i hi ha involucrat fins i tot el professorat d’ètica i legislació professional per tal de dur endavant un projecte d’innovació educativa que, amb seguretat, aportarà sensibles millores a l’actual document.

Però, a més, necessitem la col·laboració de tota la comunitat universitària abans de donar per definitius els continguts d’aquest text. És per aquesta  raó que obrim a partir d’avui un període d’exposició pública (que es tancarà el 30 de juny de 2017). Us invitem, doncs, a fer suggeriments al Codi de conducta a fi d’aconseguir millorar-lo i garantir que siga un document valuós i compartit per tota la comunitat universitària.

Llista d'enllaços: