Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

.
.
.
.
.
.

Exposició "La ciutat de les dones? Fotografia, espais i gènere"

  • 15 de setembre de 2016
@ Raquel Abulaila

El Centre Cultural La Nau acull una nova exposició de Dones Objectives “La ciutat de les dones? Fotografia, espais i gènere”. L'obra, impulsada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat, juntament amb la Unitat d’Igualtat, s'exposarà a la Sala Oberta de La Nau, del 21 de setembre al 30 octubre.

Conformen el col·lectiu de Dones Objectives dones fotoperiodistes valencianes que treballen per a mitjans de comunicació, entitats públiques, agències i blogs d'àmbit local, nacional i digital. Eva Máñez (Valencia Plaza, El Temps i agències), Consuelo Chambó (freelance), Provi Morillas (Levante-EMV), Almudena Torres (agències), Eva Ripoll (freelance), Amparo Simó (Marca i freelance), Irene Marsilla (Las Provincias), Raquel Abulaila (Diputació de València), Marga Ferrer (Levante-EMV, editorials i 360gradospress.com), Emma Ferrer (agències) i Mónica Torres (El País). Professionals de la fotografia de premsa, les trajectòries contrastades en mitjans de comunicació de les quals sumen dos-cents anys, conflueixen ara en treballs conjunts. La trajectòria conjunta del col·lectiu de fotògrafes va començar el 2014 amb l'exposició “Dones x Dones” al Mercat Central, l'exposició Diverses el 2015 a La Nau i el Calendari per l´Horta de 2016.

Amb la idea de territori i gènere, l'exposició "La ciutat de les dones?" pretén reflexionar, des de la fotografia, sobre la ciutat de València i com és viscuda i sentida des de la perspectiva de gènere. Les tensions a les ciutats són constants. Per això, cada dia, reinventem noves formes de supervivència. Els espais urbans ens socialitzen en el consum, la violència, el masclisme, l'èxtasi de la velocitat, l'estrès i les desigualtats; però els espais urbans també estan construïts sobre afectes, relacions de suport i innombrables aprenentatges. El feminisme, com a moviment plural i inacabat, ofereix les seues anàlisis i mirades per intentar comprendre què significa la ciutat. Visitem les barreres que el patriarcat i el neoliberalisme intenten imposar a les vides de les dones i la seua diversitat, però també caminem per les nostres resistències.

Així, a la Sala Oberta podrem veure vuit reportatges o mirades al territori des de la proposta de cadascuna de les fotògrafes i una peça col·lectiva al claustre, que serà un homenatge a les dones capdavanteres dels moviments socials i veïnals de València dels últims vint anys.

La inauguració de l'exposició a la Sala Oberta de La Nau coincidirà amb el Fòrum FemUrbs, que reflexionarà, amb importants intel·lectuals, sobre la ciutat des d'una perspectiva feminista.

Horari: Entrada lliure

De dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 16.00 a 20.00 hores. Diumenges i festius, de 10.00 a 14.00 hores. Dilluns tancat

L’organitza

Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València. 

Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. 

Unitat d'Igualtat de la Universitat de València. 

Objectives. Dones fotoperiodistes

Projecte

Objectives. Dones fotoperiodistes

www.donesobjectives.com

Hi col·labora

Fundació General de la Universitat de València. 

Ajuntament de València