Logo de la Universitat de València Logo Unitat d'Igualtat Logo del portal

.
.
.
.
.
.

Homenatge a dones pioneres en el govern de la Universitat

  • 19 de maig de 2017
Image de la noticia

Homenatge a dones pioneres en el govern de la Universitat

En compliment dels objectius del II Pla d'Igualtat de la institutció, la Universitat de València va retre un homenatge a més de 40 dones pioneres en el govern i la gestió de la Universitat de València.

L'acte volia reconèixer la important aportació a la història de la pròpia Universitat que ha permès comprendre com i perquè van ser possibles els canvis que han fet avançar en la llibertat i la igualtat entre els sexes.

En els àmbits de l’administració dels centres universitaris (facultats i escoles), de la direcció de la gestió universitària (directores, caps de servei i vicegerències) i al govern central de la Universitat (vicerectorats i Secretaria General).

I és que la conquesta de la Universitat com a espai professional de les dones està vinculada i encadenada amb un canvi important en les pròpies estructures de la nostra societat i de la pròpia Universitat. Suposa reconèixer un valor alhora intel·lectual, social i econòmic de les dones i ha significat, a més un pas decisiu en la lluita per la igualtat entre homes i dones.

A l'acte, el rector Esteban Morcillo va tindre un record per Rafaela Torija, Maruja Muñoz i a les bibliotecàries Pilar Gómez i Maria Moliner i d'altra banda per Adela Costa, Piedad Asín Zurita i Rosario Domingo.

L’ homenatge a les pioneres en el govern i la gestió de la Universitat de València compleix amb els objectius de les polítiques del II Pla d'Igualtat de la Universitat de València, en el qual s'aposta per la recuperació de la memòria històrica de les dones. Un homenatge propiciat gràcies al treball inicial dirigit per la professora Isabel Morant amb l’ajuda d’Elena Navarro i Guillermo Chismol.

 

Llista d'enllaços: