El Servei de Biblioteques i Documentació mostra en la web un manuscrit sobre música del segle XV

Imatge del compositor Johannes Tinctoris.

El Servei de Biblioteques i Documentació ha publicat en la web un document sobre música del segle XV que recull les obres de Johannes Tinctoris, (1435?-1511?), teòric i pedagog, compositor, cantant i instrumentista que és considerat com un dels teòrics musicals més importants de la seua època. La secció ‘El manuscrit del mes’, és una iniciativa posada en marxa per a presentar els documents digitalitzats amb motiu del projecte internacional ‘Europeana Règia’, en el qual participa la Universitat de València.

El document es pot consultar ACÍ. Com a curiositat, es pot veure el retrat del músic treballant en una partitura, que apareix en una miniatura del còdex, i escoltar una selecció de la seua música.

Europeana Regia és un projecte internacional de digitalització de manuscrits medievals i renaixentistes, finançat per la Comissió Europea, en el qual participa la Biblioteca de la Universitat de València. El seu objectiu és digitalitzar i fer accessible a través del portal Europeana manuscrits de tres grans col•leccions reials europees: la Biblioteca Carolingia, la biblioteca de Carles V de França i la dels reis aragonesos a Nàpols. En aquest últim grup col•labora la Universitat de València amb 92 manuscrits.

El projecte Europeana Regia permetrà reunir de forma virtual grups coherents de manuscrits procedents d’un mateix taller, independentment de quin siga el lloc físic de conservació actual.

Les cinc institucions participants són: Bibliotèque Nationale de France (que coordina el projecte), BibliothèqueRoyale de Belgique/ KoninklijkeBibliotheekvan België, BayerischeStaatsbibliothek, Herzog August Bibliothek i la Universitat de València.

Data d'actualització: 13 de de febrer de 2012 11:52.

Llista de notícies