La Universitat de València impartirà Veterinària en el curs 2012/2013

Imatge d'arxiu d'un tractament veterinari.

El Consell de Govern de la Universitat de València ha aprovat, dijous 28 de juliol, elevar al Consell Social de la institució i a la Generalitat l’expedient de creació de la Facultat de Veterinària. L’acord és un pas més per tal de començar a impartir la titulació en el curs 2012/2013. L’Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i Acreditació ha donat llum verda al Pla d’Estudi presentat per la Universitat. La institució oferirà inicialment 60 places als estudiants.

La vicerectora d’Estudis i Política Lingüística, Isabel Vázquez, ha recordat que els estudis de Veterinària són una reivindicació històrica de la Universitat de València, que, a més a més, satisfà una demanda de la societat valenciana. Actualment, en tota la comunitat autònoma només es pot cursar Veterinària en l’àmbit privat.

D’acord amb les dades oferides per Isabel Vázquez, la creació administrativa de la Facultat no significa la construcció d’un edifici nou des del primer moment. La Universitat disposa actualment d’instal·lacions suficients per a començar a impartir els primers cursos, però caldrà completar-les amb un edifici, que ha d’albergar l’hospital veterinari. Aquest edifici podria construir-se en una parcel·la propera al Parc Científic. També s’està negociant amb la Politècnica l’ús compartit de les granges d’investigació de les quals disposa aquella universitat.

El degà de Ciències Socials, Vicente Roca, i la directora de l’Escola de Fisioteràpia, Celedonia Igual, han efectuat diferents consideracions i han demanat que l’equip rectoral busque la col·laboració de les institucions autonòmiques per tal de garantir la viabilitat financera dels nous estudis.

Cirque du Soleil
El Consell de Govern ha conegut l’informe sobre les contraprestacions que l’empresa del Cirque du Soleil ha ofert a la Universitat a canvi de la cessió d’un solar en el Campus dels Tarongers. La vicerectora de Sostenibilitat i Infraestructures, Clara Martínez, ha explicat que, d'haver-se recorregut a licitació pública, les obres de neteja, anivellament i asfaltat del solar haurien eixit per uns 278.000 euros. Ara, la Universitat disposa d’una parcel·la condicionada on abans hi havia un solar inutilitzable. A més a més, els descomptes en les entrades oferts als membres de la comunitat universitària han representat un estalvi per a unes 10.000 persones relacionades amb la Universitat.

Per la seua banda, el delegat del rector per a Estudiants, Daniel González Serisola, ha informat que 40 estudiants de la Universitat varen ser contractats pel Cirque du Soleil durant la seua estada a València. A més, el Cirque ha impartit un seminari per a 60 estudiants sobre innovació i creativitat, així com un curs per a estudiants de la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport sobre la preparació física dels artistes de l’espectacle.

Conveni Fundació EDEM
El debat més intens al si del Consell de Govern s’ha registrat al voltant de l’inici dels tràmits per a la signatura, si finalment escau, d’un conveni amb la Fundació EDEM per a la impartició d’uns estudis de Administració i Direcció d’Empreses, en l’especialitat d’emprendurisme.

Diferents membres del Consell de Govern han manifestat el seu desacord, tant amb el procediment administratiu com amb el fons de la qüestió. El professor Ernest Cano i el representant sindical del PDI, Amat Sánchez, han alçat les veus més crítiques, i han assegurat que el futur conveni significaria llançar un senyal favorable a la privatització d’estudis universitaris. Tots dos han exigit una major informació abans de donar aquest primer pas. En concret, han demanat dades sobre la política de taxes que tindria el futur centre universitari EDEM, els seus principis i el seu professorat.

La vicerectora Isabel Vázquez ha defensat la regularitat de tot el procediment administratiu proposat, i ha remarcat que ara s’iniciarà un debat en la comunitat universitària que inclou un període de dos mesos d’exposició pública i de presentació d’al·legacions.

L’inici dels tràmits ha estat aprovat per 31 vots a favor, un en contra i 11 abstencions. Alguns dels abstencionistes han explicat que concretaran el seu vot en el futur en funció de la informació que vaja arribant del desenvolupament del procés.

Augment de taxes
En el seu informe, el rector Esteban Morcillo ha explicat, entre altres coses, l’augment de les taxes universitàries per al curs vinent que ha aprovat la Generalitat. El rector ha reiterat que no desitjava aquest increment i que, en qualsevol cas, tot augment ha d’anar sempre acompanyat per una política de beques que evite que una persona reste fora de la universitat per raons socio-econòmiques.

Per part de Campus Jove, l’estudiant Gabriel Salinas ha qualificat l’increment de les taxes com a “injust i inoportú”, i ha demanat una millora de les beques.

Emèrits i visitants
El Consell de Govern ha aprovat la contractació om a nous professors emèrits d’Emilio Valiño, Antonio Martínez Naveira, Enrique Gómez Royo i Miquel de Renzi. I ha renovat la contractació d’Albert Hauf, Juan Figueruelo, Amando Peydró, Emilia Salvador, Manuel Costa i Ezequiel Uriel. També s’ha aprovat contractar com a professors visitants a Gaetano d’Adamo (Universitat de Bolonya) i Fabio Pieri (Universitat de Trento).
 

Data d'actualització: 29 de de juliol de 2011 07:15.

Llista de notícies