Quatre llibres sobre Joan Fuster, als 50 anys de «Nosaltres, els valencians»

 

Presentem els llibres:

«Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012», «Joan Fuster i la música», «De Llorente a Marx. Estudis sobre l’obra cívica de Joan Fuster» i «Joan Fuster: el projecte de normalització del circuit literari»

Hi intervindran:

Antoni Ariño, vicerector de Cultura de la Universitat de València

Ferran Carbó, coordinador de la Càtedra Joan Fuster

Pau Viciano, autor De Llorente a Marx

Vicent Simbor, autor de Joan Fuster: el projecte de normalització del circuit literari

«Joan Fuster. Nosaltres, els valencians. 1962-2012»,

Per commemorar el cinquantè aniversari de la primera edició de «Nosaltres, els valencians» de Joan Fuster (Sueca, 1922-1992), la Universitat de València hi participa amb l’exposició que recull aquest catàleg. Una exposició on es presenta la vida de Fuster fins 1962, documentació poc coneguda sobre «Nosaltres, els valencians» i s’hi inclouen part de les obres d’art reunida per Fuster.

«Joan Fuster i la música»,

La música va ocupar un paper molt important en la trajectòria i en l’obra de l’assagista Joan Fuster, en la seua vida quotidiana i com a motiu de reflexió i d’atenció cap a autors o períodes que l’interessaven. La VIII Jornada Joan Fuster, celebrada a Sueca el 2010, abordà, amb reconeguts especialistes, aquesta estreta i llarga relació, tant amb la música clàssica com amb la Nova Cançó.

«De Llorente a Marx. Estudis sobre l’obra cívica de Joan Fuster»

Cinquanta anys després de la publicació de «Nosaltres, els valencians», les “indefinicions” i els “problemes” que Joan Fuster diagnosticava continuen vius en la societat valenciana. Aquest llibre s’endinsa en qüestions com ara la seua relació amb la tradició valencianista, l’aproximació al marxisme o el paper que atribuïa a la història en l’anàlisi del present i en el seu projecte de futur.

«Joan Fuster: el projecte de normalització del circuit literari»

Aquest llibre respon a un propòsit triple: l’estudi de l’esforç fusterià per a transformar la infraestructura molt regionalitzada en una altra de més compacta i fluida, concebuda des de la perspectiva global de tot el domini catalanoparlant; l’anàlisi de la seua proposta de llengua de comunicació i estàndard, i el seguiment de la seua contribució a la sistematització de la història literària catalana contemporània.

 

Date 26 april 2012 at 19:30 to 21:00. Thursday.

 
 
Place

Sala Museu, 1 • Museu de Ciències Naturals • Jardí de Vivers • Fira del Llibre de València

 
Organized by

CÀTEDRA JOAN FUSTER i PUBLICACIONS DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

.

 

Contact marqueting@uv.es

 
More information