Crisis y nuevos medios de comunicación en La Nau con el periodista Pere Rusiñol

Pere Rusiñol.

El periodista Pere Rusiñol ofreció este miércoles, día 16 de abril, en el Centre Cultural La Nau la conferencia ‘Crisis y nuevos medios de comunicación’. Rusiñol, socio y redactor de la revista ‘Alternativas Económicas’ y con una amplia trayectoria en medios de comunicación (‘EL PAÍS’ y ‘Público’), fue presentado por Alfons Cervera. El acto ha sido organizado con las revistas ‘Mongolia’ y ‘Alternativas Económicas’, y se enmarca dentro de la programación del Fòrum de Debats.

Segons els organitzadors, la conferència tractà “la crisi dels mitjans de comunicació tradicionals, que durant dècades han construït i modelat l’opinió pública en Espanya, és tan aguda que l’únic dubte pareix ser si encara respiren o si ja han expirat. Molts els donen per morts i han començat inclús la vetlla, on tots s’acompanyen en el sentiment davant la fatalitat.  Però sense nomenar mai la dita: en realitat, fou un suïcidi.

Els periodistes portem anys embrancats en debats metafísics -paper o web?-, en discussions sobre models de negoci i en laments desconsolats per la pèrdua de deu mil llocs de treball en el sector des què la crisi començà a traure el cap, en 2007. Però el debat dóna voltes sobre les empreses de comunicació com si es tractaren d’illots independents sense connexió amb el món exterior, com si tot fóra un problema intern sense cap relació amb el sistema econòmic i social en què operen les empreses. Aquests debats poden ajudar a perfilar o matisar algunes coses, però si no es pren en compte aquest marc i el paper que en ell exerceixen els grups de comunicació, es corre el perill de gastar totes les energies en la perifèria, molt allunyats del nucli”.

 

Fecha de actualización: 17 de abril de 2014 07:45.

Listado de noticias