La matemàtica María Jesús Esteban serà investida hui com a doctora ‘honoris causa’ de la Universitat de València

María Jesús Esteban.

La matemàtica María Jesús Esteban serà investida hui dimecres, dia 17 de maig, com a doctora ‘honoris causa’ de la Universitat de València. Esteban també participa durant tota la setmana en diferents actes. Entre d'altres, intervindrà en un taller de la Sociedad Espanyola de Matemàtica Aplicada. L'acte d'investidura serà retransmés per MediaUni Olga Gil serà l'encarregada de llegir la 'laudatio'.

María Jesús Esteban  Galarza (Alonsotegi, Bizkaia, 1956) és directora d’Investigació del Centre National de la Recherche Scientifique en el CERDEMADE de la Université Paris-Dauphine i presidenta del International Council for Industrial and Applied Mathematics.

Llicenciada en Matemàtiques per la Universidad del País Vasco i doctora per la Université Pierre et Marie Curie (Paris VI),  la seua activitat investigadora està centrada en la modelització matemàtica de problemes de física i de química quàntiques i de la interacció de fluids amb sòlids.

A les 13 hores començarà l’acte de investidura com a doctora ‘honoris causa’ de María Jesús Esteban. Serà al Paranimf de l’edifici històric de La Nau. La laudatio serà llegida per Olga Gil, catedràtica del Departament de Geometria i Topologia de la Universitat de València.

Dijous i divendres participa en un taller de les societats de matemàtica aplicada de diferents països (IWIMath17  http://www.uv.es/iwimath17/). Dissabte, està previst l’ICIAM Board Meeting. On es decidirà quina serà la seu del congrés mundial de l’associació en 2013. València va ser elegida seu per al congrés que se celebrarà en 2019.

María Jesús és membre del comitè científic del Centre National de la Recherche Scientifique i presidenta dels comitès científics del Basque Center for Applied Mathematics i de l’ Indo-French Centre for Applied Mathematics, és acadèmica de Jakiunde, l’acadèmica basca de ciències, arts i lletres. És co-directora de la revista Annales de l'Institut Henri Poincaré - Analyse non-linéaire i membre de consells editorials de diferents publicacions científiques, així com de comitès de diferents institucions internacionals. Ha estat presidenta de la Societé de Mathématiques Appliquées et Industrielles, del comitè de Matemàtica Aplicada de la European Mathematical Society i membre del comitè de selecció dels premis Abel, els premis matemàtics de major prestigi internacional.

La seua intensa activitat ha estat reconeguda amb la distinció Chevalière de l’Ordre national du Mérite de França, amb el doctorat ‘honoris causa’ per la Universidad del País Vasco i amb el seu nomenament com a sòcia d’honor de la Real Sociedad Matemática Española.

Data d'actualització: 17 de de maig de 2017 08:00.

Llista de notícies