Cultura en acció
‘Cultura en acció. Els joves i la cultura’

A l'Octubre CCC

 

Cultura en Acció consisteix en un cicle de jornades que pretenen ser un punt d’encontre d’experiències en l’àmbit de la cultura al nostre país per tal mostrar la feina dels joves que s’impliquen en la cultura. Així com la creació d’un espai de debat entre els agents culturals, polítics i institucionals, per tal que escolten les propostes dels joves.

PROGRAMACIÓ

- Dijous 11 febrer -

19 hores

Presentació de les jornades i Taula oberta:

Música en valencià, amenaces i resistències.

S'hi tractarà l’evolució històrica de la música en valencià i l’actual situació tenint en compte l’àmbit institucional. S’analitzaran les dificultats de fer música en la nostra llengua, com també les resistències i l’actualitat d’aquest sector. També parlarem del futur de la música en aquest nou cicle polític, per la qual cosa també comptarem amb noves generacions de músics de diferents estils.

Participació de: Josep Nadal (diputat de Compromís i vocalista de La Gossa Sorda), Kiko Tur (vocalista d’Aspencat), Mireia (Pupil·les dilatives), Pau Alabajos (regidor de Compromís per Torrent i cantautor), Antonio Sánchez (vocalista de Zoo), Lluís Albert Granell (vocalista de Voltor), Joan Palomares (vocalista de ProzaK Soup) i Andreu Ferre (El Diluvi).

Moderadora: Amàlia Garrigós (periodista).

En acabar la taula redona tindrem una breu actuació del grup Aspencat en acústic.

- Divendres 12 febrer -

10.30 hores

Taula redona:

Què hi ha darrere d’un festival? Experiències.

Parlaran representants de festivals musicals en la nostra llengua i amb regidors i tècnics municipals. Es debatran els problemes i els avantatges que es troben els col·lectius a l’hora d’organitzar un concert, tindrem en compte diferents perspectives com ara logística, finançament, legalitat, grups musicals, estils musicals…

Vindran convidats organitzadors dels festivals: Xufa Rock, Meruts Festival (Assemblea de Joves Meruts), Diània (Sinérgies Cooperativa Cultural), Feslloch, Aplec dels Ports.

Moderador: Xavier Aliaga (periodista).

12 hores

Curs-taller:

L’organització d’un concert.

Taller per traure a la llum què necessitarem a l’hora de muntar un concert o festival. Aquest curs estarà destinat a col·lectius o grups que comencen. Vanessa Giner és gestora cultural i ens explicarà aspectes de l’àmbit legal, llum i so, finançament, seguretat, etc.

18.30 hores

Petxa-Kutxa d’experiències culturals impulsades pel jovent: presentacions ràpides i fluides de projectes en què participaran entitats i associacions de l’àmbit cultural, les quals ens explicaran el seu projecte, com van començar i quines dificultats han trobat per tal de dur-ho a terme. Comptarem amb representats de les Falles Populars i Combatives, Macromona, MICE (Mostra Internacional de Cinema Educatiu), Fent Ciutat…També hi participaran membres d’organitzacions polítiques juvenils i representants municipals. Si voleu venir a contar la vostra experiència, envieu-nos un correu a joves@acpv.cat . Les experiències es presentaran en format Petxakutxa (20 diapositives de 20 segons).

20.30 hores

Concert de Cesk Freixas

Entrada: 5€ amb el carnet de la Universitat de València

- Dissabte 13 febrer -

10 hores

Taller de teatre en acció a càrrec d’Anna Gascón, postgrau en Teatre i Educació, especialista en teatre social i teatre de l’oprimit, 20 anys d’experiència en teatre amb joves (Grup Amoraescena) i teatre en col·lectius (Teatre Lliure de Benimaclet). Per a inscriure’t i demanar més informació:

Cloenda.

Conclusions amb diferents agents culturals i polítics.

 
Període de l'esdeveniment:
  • 11 de febrer de 2016 de 19:00 a 22:00. Dijous.
  • 12 de febrer de 2016 de 10:30 a 22:00. Divendres.
  • 13 de febrer de 2016 de 10:00 a 13:00. Dissabte.
 
 
Lloc de realització

Octubre CCC, carrer de Sant Ferran, 12, València

 
Organitza

Joves d'Acció

Hi col·labora: Servei de Política Lingüística.

http://www.valencia.edu/spl

 

Contacta dinamitza@valencia.edu

 
Més informació