Oberta la inscripció fins al 29 de setembre . Seminari convalidable per 1 crèdit lliure opció. Es celebra els dies 29 i 30 de setenbre i 2 d'octubre de 10:30 a 14 h.

 

L'art en l'espai públic ha estat una constant que podem observar si repassem la Història de l'Art. Però el concepte d'art públic no ha estat alguna cosa estàtic, s'ha anat ampliant amb el pas del temps, i des d'un art commemoratiu centrat en les representacions de poder, ha anat evolucionant cap a una perduda del pedestal i cap a la inclusió del context i la comunitat, desenvolupant pràctiques artístiques col·laboratives. L'espai públic, sobretot l'urbà, s'ha convertit no només en un suport, sinó també en un referent en aquestes pràctiques artístiques, plantejant qüestions sobre el concepte d'espai públic.

Aquest seminari se centra en l'anàlisi de la nova relació que s'ha establert entre les pràctiques artístiques contemporànies, l'espai públic i el públic. Prestarem especial atenció a les principals tendències i als canvis més significatius que s'han produït en aquest corrent de l'art contemporani, abastant una cronologia des dels anys seixanta fins a l'actualitat. El seminari planteja els canvis que s'han produït en el concepte d'art públic, i treballa també sobre les aportacions que s'han anat produint en el llenguatge crític per enfrontar-se a aquestes noves estratègies i posicionaments. Revisarem i analitzarem amb un plantejament dinàmic els treballs més rellevants i que ens permetin crear una bona panoràmica de la relació actual entre manifestacions artístiques i espai públic.

Tractarem també les noves maneres de producció que s'han establert en el desenvolupament d'aquestes pràctiques artístiques

 

Període de l'esdevenimentDe 22 de setembre de 2014 a 29 de setembre de 2014. Tots els dies de 09:00 a 15:00.

 
 
Lloc de realització

Aules Campus de Blasco Ibáñez

 
Organitza

AVCA-Universitat de València.

 

Contacta correo@avca-critica.org

 
Més informació