Cartell de l'exposició
El Baix Vinalopó

Exposició el Baix Vinalopó. Indrets i paisatges de l'obra pública mostra una selecció de 17 elements patrimonials de la comarca

 

La present exposició, organitzada per la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Càtedra Demetrio Ribes, amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Elx, i titulada El Baix Vinalopó. Indrets i paisatges de l'obra pública, ens mostra una selecció de 17 elements de l'obra pública conservats a la comarca alacantina.

Després de visualitzar un mapa de situació del Baix Vinalopó on es geolocalitzen els elements escollits, l'exposició prossegueix amb la mostra dels mateixos, els quals es distribueixen al llarg de quatre blocs temàtics, classificats en xarxes de comunicació, hidràulica, defensa i ponts urbans.

Amb una visió extensa en quant la cronologia i les tipologies seleccionades, l'exposició entrellaça elements de gran reconeixement patrimonial, com el pont de Canalejas, la presa d'Elx o la torre d'Escaletes a Santa Pola, amb altres menys coneguts com el pontet dels Moros a Crevillent o les bateries de costa i antiaèries del cap de Santa Pola. Així mateix, grans infraestructures en el paisatge, com el port de Santa Pola, l'aeroport de l'Altet o la canalització del riu Vinalopó al seu pas per Elx, contrasten amb altres de major humilitat com la torre de Ressemblanch, també a Elx, o el dipòsit del Prao i el pont de Jorge Juan a Crevillent.

 

Període de l'esdevenimentDe 20 de setembre de 2016 a 22 d’octubre de 2016. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge d' 11:00 a 21:00.

 
 
Lloc de realització

Sala de l'Ordre Tercera d'Elx

 
Organitza

Cátedra Demetrio Ribes UV-CHOPVT.

http://catedrademetrioribes.com/

 

Contacta catedradr@uv.es

 
Més informació