Cartell de l'esdeveniment
La dona en el melodrama. Imatge d'ahir i de hui.

Conferència-taller. L’activitat és gratuïta i està oberta a tot l’alumnat de la Universitat de València així com a qualsevol persona major de 55 anys. L’activitat vol tindre un caràcter intergeneracional on persones de diferents edats puguen compartir la seua visió i experiència pròpia sobre el tema proposat.

La conferència-taller serà impartida per Raquel Zapater, llicenciada en Comunicació Audiovisual i diplomada en Biblioteconomia i Documentació. Des de l’any 2000 treballa com a documentalista en la Filmoteca Valenciana i des del 2016 és programadora de l’àrea de didàctica de la Subdirecció d’Audiovisual i Cinematografia de l’Institut Valencià de Cultura. Està especialitzada en el camp de l’Alfabetització Audiovisual.

Al llarg de l’activitat es definirà el gènere melodrama i les característiques dels seus personatges principals per saber a quin tipus de pel·lícules fa referència; també s'explicarà el model de producció institucional hollywoodenc, el cinema clàssic i els seus gèneres cinematogràfics i s’explicarà com el cinema transmet d'una manera molt atractiva un missatge, una ideologia, en la qual participen tant els emissors com els receptors del missatge. A partir de la representació dels personatges femenins, el discurs narratiu i l'audiovisual, s'analitzarà com a través del cinema es reflecteixen els valors socials dominants (que coincidiran amb els patriarcals).

La conferenciant se centrarà en la representació de la dona en el melodrama, mitjançant el visionat de fragments de pel·lícules i s'analitzarà com la característica moralitzadora d’aquest gènere es recolza en constructes socials, construïts per i per a la societat, reflectint una crítica cap a la dona. Aquesta tendència moralitzadora del melodrama reafirma els valors socials dominants i exposa una mirada crítica cap a la dona.

Per participar en aquesta activitat cal inscriure’s prèviament per correu electrònic: naugranenobert@uv.es

 

Data 24 de maig de 2017 de 17:00 a 20:00. Dimecres.

 
 
Lloc de realització

Aula Magna Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació

 
Organitza

Servei d'Extensió Universitària.

http://www.uv.es/extensiouni

 

Contacta naugranenobert@uv.es

 
Més informació