Inauguració 3 de desembre, a les 13 h. La mostra pictòrica, de l'artista plàstic i professor de Botànica a la UV, Gerardo Stübing

 

Formats en el disseny i gestió d'exposicions d'Arts Plàstiques, Aureli Domènech i Tono Herrero, comissaris de l'exposició, defineixen la mostra pictòrica de Stübing com “un joc de complicitats entre científic i pintor, en el qual la poètica de la pintura no és interferida per la ciència, sinó lleument catalitzada, inspirada per la taxonomia i després abandonada a la inspiració. Un joc en el qual el científic posa sobre el tauler un saber empíric que amb el pinzell en la mà esdevé en passió, abstracció i textura”.

Gerardo Stübing és un artista plàstic valencià, d'origen germà, que compta amb una dilatada trajectòria i reconeixement científic en el camp de la Botànica, disciplina que ensenya com a professor universitari des de fa 30 anys a la Universitat de València. La labor pictòrica de Stübing s'allunya de la figuració captant l'essència de la planta, la qual cosa es pot definir, segons les paraules de l'autor, com “una abstracció ambigua basada en les plantes i els paisatges naturals”.

La mostra està inspirada en l'obra del botànic valencià Antonio José Cavanilles, en les seues ‘Observacions’ del paisatge valencià, reinterpretada amb la sensibilitat de Gerardo Stübing. Segons l'autor, l'exposició evidencia com una mateixa temàtica es pot interpretar amb

 
Període de l'esdeveniment:
  • De 3 de desembre de 2015 a 7 de gener de 2016. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte de 10:00 a 14:00.
  • De 3 de desembre de 2015 a 7 de gener de 2016. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous, divendres i dissabte de 17:00 a 21:00.
 
 
Lloc de realització

sala La Nova del Castell d'Alaquàs

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Alaquàs.

http://projeccio.uv.es/

 

Contacta vicerec.participacio.projeccio@uv.es / unitatsuport@uv.es

 
Més informació