La mostra, oberta al públic fins el dia 14 de març, es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 20 hores

 

L'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero (centre mixt del CSIC i la Universitat de València), amb seu al Palau de Cerveró, fou presentada el passat dimarts, 26 de febrer, a les 12 hores, l'exposició L'esfera de l'aigua, produïda pel Consell Superior de Investigacions Científiques (CSIC) i Aqualogy. A l’acte de presentació assitiren, com a representants institucionals, María Luz López Terrada, directora de l’IHMC, Àlvar Martínez Vidal, vicedirector de l’IHMC i Patricio García-Fayos, investigador del CSIC i director en funcions del Centre d’Investigacions sobre Desertificació (CIDE).

Segons ha destacat García-Fayos durant la presentació, “el principal propòsit d'aquesta exposició és incrementar la cultura científica sobre l'aigua i, d'aquesta manera, canviar actituds pel que fa al seu control i ús”. Així mateix ha indicat que, “la multiplicació en el consum de l'aigua ha propiciat un augment en la percepció de la sequera; és a dir, es parla de sequera molt abans del que es feia fa tan sol unes dècades”. D'altra banda, ha manifestat la importància de conèixer la petjada hídrica dels productes i serveis que habitualment consumim. Es tracta de la quantitat d'aigua utilitzada per a l'obtenció d'un producte concret. El coneixement de la petjada hídrica permet un ús més responsable i sostenible.

L'exposició itinerant estarà en València fins el pròxim 14 de març i ha estat organitzada en el marc de l'Any internacional de la cooperació en l'esfera de l'Aigua 2013. Composta per 20 panells, s’estructura en dos grans blocs. El primer d’ells, Aigua i Natura, segueix el curs del cicle hidrològic, la seua relació amb el clima i els ecosistemes. En el segon, Aigua i Societat, l'exposició s'endinsa en la influència de l'ésser humà en el cicle natural de l'aigua, la seua contaminació, així com en les solucions per a l'accés a l'aigua potable, sense oblidar la relació de l'aigua amb la història, la salut i la tecnologia.

Els continguts de l'exposició han sigut elaborats per investigadors que treballen en la cerca de respostes i solucions en l'esfera de l'aigua: Antoni Ginebreda (comissari científic), Joan Grimalt, Francesc Gallart, Jesús Carrera, Damià Barceló i Rafael Rodríguez Clemente, tots ells pertanyents a l'Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (IDAEA), del CSIC; així com Luis Calvo, investigador de la Institució Milà i Fontanals (CSIC) i coordinador institucional del CSIC a Catalunya.

 

Període de l'esdevenimentDe 27 de febrer de 2013 a 14 de març de 2013. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Sala d'exposicions de l'IHMC López Piñero

 
Organitza

El Consell Superior d'Investigacions Científiques i (CSIC) i Aqualogy.

http://www.ihmc.uv-csic.es/

 

Contacta difusion.ihmc@uv.es

 
Més informació