Al Centre del Carme, de dimarts a diumenge.

 

El Centre de Documentació d’Art Valencià Contemporani ‘Romà de la Calle’ de la Universitat de València, el Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i Romeu han organitzat l’exposició Roomart.Espai XXI.

La proposta científica de Roomart 2012-13 que presentem, es configura conforme a la dinàmica investigadora situada, en primer lloc, a partir d'aquells aspectes productius i creatius que construeixen l'univers de les Arts Gràfiques i, en segon lloc, en l'extrapolació d'algun d'aquests elements al món de l'art contemporani valencià més jove. En aquest sentit, si amb anterioritat va ser el paper - al voltant del paper- aquell element aglutinador de la diversitat de poètiques dels dotze artistes seleccionats, aquesta nova edició de Roomart giraria entorn de la noció d'espai com a fonamental estructurador dels processos compositius implicats en l'ordenament de qualsevol disciplina artística.

Entesa d'aquesta manera, la idea d'espai ja es veu especialment continguda en la primària relació amb la necessària organització que subjau a tota maquetació, aspecte fonamental sobre la base dels principis del disseny editorial lligat a les Arts Gràfiques. En la maquetació, confluint sempre factors tipogràfics, cromàtics, estilístics i tècnics, l'espai apareix determinant prèviament la distribució formal de tota composició. En açò resideix la seua rellevància respecte de la jerarquització de les parts d'un tot i, al marge del contingut secundari d'aqueixes parts, del caràcter racionalista, constructiu i geomètric que defineix en l'estricta combinatòria d'una pàgina mestra. L'espai ho és llavors en la seua dimensió estètica abans d'emprendre qualsevol juxtaposició de continguts. Precisament aqueix camp d'investigació respecte de l'espai en si mateix, en la seua puresa i problematicitat abstracta, és aquell que prenem en consideració com a principal aportació posada de manifest en els dotze joves creadors que formarien el grup d'artistes valencians reunits en la mostra Roomart 2012-13. Espai XXI.

Dilluns tancat. Dimarts a Diumenge de 10:00h a 20:00h Fins al 23 de març

 

Període de l'esdevenimentDe 29 de gener de 2013 a 23 de març de 2013. Dimarts, dimecres, dijous, divendres, dissabte i diumenge de 10:00 a 22:00.

 
 
Lloc de realització

Centre El Carmen.C/ Museu, 2. 46OO3 València.

 
Organitza

Centre de Documentació d'Art Valencià Contemporani de la Universitat de València, Consorci de Museus de la Comunitat Valenciana i Romeu.

http://www.consorciomuseos.es/

 

Contacta cdavc@uv.es

 
Més informació