La mostra ha estat organitzada per l'Universitat i l'IHMC López Piñero i estarà oberta al públic fins el dia 15 de març

 

La Facultat de Farmàcia de la Universitat de València presenta des d'aquest dimarts 12 de febrer una selecció de panells de l'exposició Cal·ligrafies de la malaltia. Lletra de metge, que podrà ser visitada fins al 15 de març en el vestíbul d'aquesta facultat situada al Campus de Burjassot de la Universitat de València. La mostra ha estat organitzada pel Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la UVEG i l'Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero, centre mixt del CSIC i la UVEG, amb seu al Palau de Cerveró. Ademés, han col·laborat en ella la Fundació Campus Ontinyent (integrada per l’Ajuntament d’Ontinyent, Caixa Ontinyent i la Mancomunitat de la Vall d'Albaida).

La mostra, exhibida des de l'11 de setembre, fins al 9 de novembre de 2012, a l’IHMC i del 16 de novembre de 2012 al 7 de gener d'enguany, al Centre Cultural Caixa Ontinyent, ha rebut més de 3.000 visitants, i ha estat comissariada per Ricard Huerta, director de l'Institut Universitari de Creativitat i Innovacions Educatives.

L'exposició, amb una temàtica original a Espanya, és un projecte universitari que revisa l'escriptura manual com un element de la cultura visual. Analitza diversos aspectes de la medicina, la cal·ligrafia, les arts visuals, les receptes, les anotacions, etc, així com la relació entre facultatius i farmacèutics. Al mateix temps, redescobreix la riquesa de l'escriptura manual en un moment en el qual aquesta ha sigut desplaçada per les tecnologies de la comunicació.

Cal destacar, entre altres, els escrits procedents de la Biblioteca de l’IHMC López Piñero i de l'Arxiu Històric de la Universitat. Com a exemple, entre els documents exposats està l'expedient acadèmic de Pío Baroja, el receptari de Pedro Pinazo de 1796 i un exemple de ‘iguala’, registre mèdic on s'anotaven els pagaments, en espècie, que li feien els pacients al metge. Així mateix, s'ha traslladat al vestíbul de la Facultat de Farmàcia l'activitat creativa ‘Receptes per a millorar el món’, on tot el que vulga podrà escriure les seues recomanacions, consells o desitjos, i posteriorment, podrà penjar aquesta receptes en el panell instal·lat

 

Període de l'esdevenimentDe 13 de febrer de 2013 a 15 de març de 2013. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 00:00 a 23:00.

 
 
Lloc de realització

Vestíbul de la Facultat de Farmàcia del Campus de Burjassot

 
Organitza

El Vicerectorat de Cultura i Igualtat (UVEG) i el Institut d'Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero.

http://www.ihmc.uv-csic.es/

 

Contacta difusion.ihmc@uv.es

 
Més informació