Les jornades, organitzades per la Universitat de València i el Màster en Continguts i Formats Audiovisuals, es dediquen al documental en l'entorn digital.

 

Aquesta edició volem dedicar-la al documental en totes les seues variants, en un moment de certa eclosió del gènere en la televisió gràcies al desenvolupament de formats híbrids com el docu-reality o l’infotainment. Aquest acostament a la ficció, l’entreteniment o la telerrealitat es produeix, a més, en un context de consolidació i precarietat de la TDT, els canals de la qual es troben amb la necessitat de dotar-se de nombrosos continguts per a completar les diferents programacions. Els formats que participen de l’estètica documental es presenten com els continguts idonis per a aquest entorn digital tenint en compte els seus models i estàndars de producció, més econòmics que la ficció.

Analizatzarem, per tant, el fenomen dels documentals low cost, però tambén el documental de gran format i d’autor, que encara té una presència destacada en les sales cinematogràfiques i en algunes franges televisives. Tampoc podem oblidar-nos, per suposat, de la inicial producció documental per a les noves pantalles, que ens obliga a pensar en solucions narratives i financeres que donen resposta als nombrosos reptes plantejats. Amb tot, l’esperit de CONTD V es manté fidel a les edicions anteriors: ser un espai d’anàlisi per als experts i investigadors en continguts, els creadors i innovadors de nous formats, els teledifusors i els professionals de la producció audiovisual. Les jornades, una vegada més, pretenen erigir-se en una referència des de la qual llançar ponts de diàleg entre tots els agents implicats en el procés: indústria, universitat i administració

 

Data 21 de maig de 2012 de 09:00 a 19:00. Dilluns.

 
 
Lloc de realització

Saló d'Actes Sanchis Guarner de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

 
Organitza

Màster en Continguts i Formats Audiovisuals de la Universitat de València.

http://www.uv.es/postgrau/pdf/contenidos.pdf

 

Contacta contd@uv.es

 
Més informació