Del 23 al 24 de juliol - 10 hores Coordinador: Antoni Merelles Tormo. P.T. de Salut Pública i d’Administració i Gestió dels Serveis de Salut. U.V.

 

Qualsevol procés de canvi i desenvolupament en una societat democràtica actual requereix de la participació dels protagonistes (l'administració, els recursos tècnics, la ciutadania i les organitzacions socials), cadascun en el seu àmbit d'actuació. L'anàlisi dels recursos existents i les demandes manifestes en un territori i en una població

permet engegar processos de participació comunitària que es despleguen conforme una metodologia en la que s'identifiquen elements comuns i d'altres propis adaptats a la realitat particular de

cada experiència.

«MIHsalud» és un projecte de mobilització social i alta difusió en entorns urbans que es realitza des de 2007 a la ciutat de València.

El programa pretén promoure la salut i la convivència a través de l'apoderament individual i comunitari de les persones en situació de vulnerabilitat social de la ciutat (població migrant i autòctona) mitjançant el treball en xarxa amb associacions, centres d’atenció primària i Ajuntament.

«RIU» és un projecte d'intervenció comunitària en salut que es realitza des de 2008 al Barri de 'El Raval' d'Algemesí i al barri de L'Alquerieta d'Alzira.

El projecte pretén promoure la salut i l'accés al serveis de salut i programes mitjançant la selecció, formació i acció de persones del barri que representen els distints grups culturals com agents de salut.

En 2011 el projecte va rebre el Premi de Qualitat i Equitat del Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat.

Els objectius que es proposen són, bàsicament, dos:

Adquirir coneixements, actituds i habilitats sobre participació en intervencions en salut en poblacions en situació de vulnerabilitat.

Compartir experiències pràctiques i identificar dificultats i avantatges per assolir la participació i apoderament en entorns vulnerables.

Del 23 al 24 de juliol - 10 hores

Coordinador: Antoni Merelles Tormo. P.T. de Salut Pública i d’Administració i Gestió dels Serveis de Salut. U.V.

 

Data De 29 de maig de 2015 a 23 de juliol de 2015. 24h. Tots els dies.

 
 
Lloc de realització

C/ Tossal, 8 - Gandia

 
Organitza

Centre Internacional de Gandia

http://www.uegandia.es/val/inscripciones

.

http://www.uegandia.es/val/inscripciones

 

Contacta olcinag@uv.es