Jornada formativa a Carcaixent del pròxim 21 d'octubre.

 

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, i el M. I. Ajuntament de Carcaixent, organitzen la jornada “Reptes i oportunitats després d’un incendi forestal”, dirigida tant a representants de corporacions municipals, com totes les persones interessades en, i/o afectades, pels incendis forestals.

La Comunitat Valenciana concentra la major part dels grans incendis succeïts a Espanya en les últimes dècades. La primera impressió quan es produeix un incendi forestal, sobretot si és de grans dimensions, és la de catàstrofe, tant social, econòmica com a mediambiental. Però els incendis forestals són també fenòmens naturals, moltes espècies estan adaptades a l’ocurrència d’incendis periòdics, i la pròpia biodiversitat depèn en part que es produïsquen.

La present jornada té com a objectiu l’anàlisi dels incendis des de les perspectives mediambiental i socioeconòmica, la freqüència desitjable perquè siguen un fenomen positiu per a la biodiversitat, i els efectes negatius que poden suposar una freqüència o virulència excessives, sovint causades directa o indirectament per la mà de l’home. Partint d’una perspectiva general, es pretén focalitzar l’atenció sobre l’incendi succeït al juny de 2016 en el terme municipal de Carcaixent, on es van cremar més de 2.000 hectàrees, intentant reflexionar, debatre i aportar idees per a ajudar a la recuperació després del mateix.

 

Data 21 d’octubre de 2016 de 09:00 a 19:00. Divendres.

 
 
Lloc de realització

Auditori Municipal. C/ Rector Monzó, 2. Carcaixent

 
Organitza
 

Contacta unitatsuport@uv.es, vicerec.participacio.projeccio@uv.es

 
Més informació