Imatge de l'activitat
Soli Deo gloria. El llegat de Joan Calví (1509-1564) i la construcció de la Modernitat

Presentació de llibre

 

Presentació del llibre “Soli Deo gloria. El llegat de Joan Calví (1509-1564) i la construcció de la Modernitat” (PUV), de Joan Alfred Martínez, August Monzón i Ana Colomer (edit.).

Amb la intervenció de: Gerson Amat, Pastor de l'Església Evangèlica Espanyola (IEE) a València. Coautor del llibre. Vicente Botella, Facultat de Teologia Sant Vicent Ferrer de València. Antonio Rivera, Universitat Complutense de Madrid. Cristina Garcia Pascual, Universitat de València. Francesc Hernàndez i Dobon, Universitat de València. Presenta: Joan Alfred Martínez, Universitat de València. Coeditor del llibre.

Entrada gratuïta, aforament limitat

El solc traçat per la figura i l'obra de Joan Calví (1509-1564) ha marcat profundament la formació i el desenvolupament de la modernitat occidental i, a través de l'expansió colonial i la globalització, ha deixat la seua empremta sobre el conjunt del món contemporani. En aquest volum s'apleguen un conjunt de recerques i treballs sobre Calví i el calvinisme, pertanyents tant a la teologia com a la història, a la filosofia com a les ciències socials. Al s. XX, Karl Barth, en confrontació directa amb el totalitarisme nazi, reiterà la permanent actualitat del "Soli Deo gloria" de la Reforma: l'actitud del creient respecte del món no pot ser de separació (insolidària) ni d'absorció (secularitzadora), sinó de testimoni i compromís en favor d'una «societat responsable», en la qual hom exerceix una crítica permanent a la hipertròfia de qualsevol poder, sia polític, econòmic o religiós

 

Data 24 de gener de 2013 de 19:30 a 21:00. Dijous.

 
 
Lloc de realització

Aula Magna. La Nau (Universitat, 2)

 
Organitza
 

Contacta cultura@uv.es

 
Més informació