Exposició a Favara

 

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, manté l'estratègia d'estar present en el territori valencià, en la societat local, mitjançant l'organització d'activitats que impliquen als seus especialistes universitaris. És el cas d'aquesta exposició, centrada en la Ribera del Xúquer, emblemàtica comarca del litoral valencià, on el gran riu valencià per excel·lència no solament aporta el seu nom sinó que també explica la seua existència.

En la mostra “La Universitat de València i els seus entorns comarcals: la Ribera del Xúquer” han intervingut mig centenar de docents de diferents àrees de coneixement de la Universitat, diversos grups de recerca, així com tècnics de l'administració pública i especialistes locals.

La Ribera del Xúquer és avui dia l'escenari valencià on es desplega la principal agricultura intensiva, especialment de regadiu, on es conreen arrossars, cítrics, fruiters i hortes, que han sigut regats per un complex sistema hidràulic de canals i sèquies durant segles i segles.

Així mateix, es tracta d'un espai d'especial riquesa, heterogeni en el plànol socioeconòmic (indústria automobilística, turisme, cooperativisme), molt valuós en el seu llegat cultural (patrimoni arquitectònic, artístic, festes i tradicions, personalitats il·lustres) i de gran interès paisatgístic i mediambiental (Albufera i els seus ullals o el sector muntanyenc d’interior), on existeix una important diversitat florística i d'espècies (aus, mamífers, rèptils, amfibis).

En definitiva, aquesta mostra pretén descobrir-nos com s'ha constituït la realitat actual d'una comarca que pretén preservar la seua herència històrica, els seus senyals d'identitat, en el món globalitzat en el qual ens trobem.

Inauguració 16 setembre a les 13.00 hores

 
Període de l'esdeveniment:
  • De 16 de setembre de 2016 a 30 de setembre de 2016. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 18:00 a 20:00.
  • De 16 de setembre de 2016 a 30 de setembre de 2016. Dissabte i diumenge d' 11:00 a 13:30.
  • De 16 de setembre de 2016 a 30 de setembre de 2016. Dissabte i diumenge de 18:00 a 21:00.
 
 
Lloc de realització

Sala d'Exposicions del Convent. C/Drets Humans s/n, 46614 Favara

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial amb la col·laboració del Ajuntament de Favara, Diputació de València i Caixa Popula..

http://projeccio.uv.es

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació