Exposició sobre el Parc Natural de Xera-Sot de Xera. Inauguració 25 de juny a les 18:00 h.

 

La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, manté l'estratègia d'estar present en el territori valencià mitjançant l'organització d'activitats en municipis i comarques, i la col·laboració d'especialistes universitaris, com en aquest cas l'exposició del Parc Natural de Xera – Sot de Xera i el seu entorn pròxim. L'àmbit d'estudi de la mostra fa referència a un espai representatiu de l'interior valencià, delimitat per la conca del Reatillo, l'últim afluent, per la dreta, del riu Túria, i per les serres i muntanyes que ho envolten.

El patrimoni natural d'aquest territori es troba reconegut per una sèrie de figures administratives (Parc Natural de Xera – Sot de Xera, el Lloc d'Importància Comunitària de la Serra del Negrete i el Parc Geològic de Xera – Sot de Xera) que permeten emfatitzar els seus innegables valors pel que fa a la seua geologia, flora i fauna.

La seua estratègica localització entre la Meseta de Requena-Utiel i la vall del Túria, així com la seua funció de frontera entre regnes diferents durant l'Edat Mitjana i l'Edat Moderna, són arguments de la riquesa del seu patrimoni històric i cultural, en el qual destaca un important conjunt d'arquitectura defensiva medieval. Tot açò fa que a les tradicionals activitats agropecuàries s'hagen afegit, en els últims temps, les possibilitats econòmiques derivades d'un turisme d'interior que demanda una adequada gestió i posada en valor dels seus indiscutibles actius mediambientals i patrimonials.

 

Període de l'esdevenimentDe 25 de juny de 2014 a 2 de setembre de 2014. Dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 09:00 a 20:00.

 
 
Lloc de realització

Centre Cultural de Xera, Sala Principal

 
Organitza

Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial de la Universitat de València, Ajuntament de Xera i Parc Natural de Xera-Sot de Xera.

projeccio.uv.es

 

Contacta unitatsuport@uv.es

 
Més informació