'L'Espill' 42, dedicat als 'pensadors estimulants', es presenta hui dimecres

Portada de l'Espill.

La revista ‘L’Espill’, fundada per Joan Fuster i editada per la Universitat de València, acaba de publicar un nou número, el 42, corresponent a hivern 2012-2013, que inclou un dossier dedicat als ‘Pensadors estimulants’. En ell s’analitza l’obra d’autors i autores imprescindibles del panorama intel·lectual contemporani, com ara Zeev Sternhell, Slavoj Zizek, Richard Dawkins, Nancy Fraser, Thimothy Garton Ash i Tony Judt.

Sobre aquests autors escriuen, respectivament, Enzo Traverso, Simona Skrabec, Enrique Font, M. J. Guerra, Adolf Beltran i Justo Serna. Es tracta d’un primer lliurament, que tindrà continuïtat en números successius de la revista, amb la voluntat de compondre una cartografia del pensament crític més significatiu dels nostres dies.

La revista es pot trobar als llocs de venda habituals, i també es pot demanar directament a publicacions@uv.es. La presentació del número és aquest dimecres, 6 de març, a les 12 hores, al Saló de Graus de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Hi assistirà Neus Campillo, Simona Skrabec, Enrique Font, Adolf Beltrán, Justo Serna y Gustau Muñoz

D’altra banda, s’hi troben articles sobre un ampli ventall de qüestions de gran actualitat. El filòsof Antoni Defez escriu sobre ‘Filosofia i crisi’, Manuel Alcaraz (de la Universitat d’Alacant) sobre la política valenciana des de ‘Nosaltres els valencians’ fins el present, l’escriptor Tomàs Escuder s’aproxima –a partir d’una experiència directa– a les conseqüències socials de la crisi a Grècia, l’historiador gallec Ramón Villares evoca la figura de Valentín Paz-Andrade i la seua obra sobre Galícia, Cuauthémoc García-García (de la Universitat de Stanford) analitza les cròniques d’Eugeni Xammar a l’Alemanya dels anys vint/trenta i el seu valor premonitori, l’escriptor Salvador Company traça un retrat polític d’Azorín, i el sociòleg Vicent Flor aporta dades molt significatives sobre la relació entre futbol i identitat al País Valencià.

L’editorial de ‘L'Espill’ 42 té com a títol ‘Una crisi de règim?’, i fa consideracions al voltant de la greu crisi econòmica, social, institucional i moral que s’escampa al nostre entorn.

Data d'actualització: 6 de de març de 2013 07:51.

Llista de notícies