Actes en el marc del Mes Europeu del Cervell

Logo de la iniciativa.

La Universitat de València acull a partir de dilluns, 6 de maig, una sèrie d’iniciatives en el marc del Mes Europeu del Cervell, declarat per la Comissió Europea. La Sociedad Española de Neurociencia (SENC), de la qual formen part investigadors de la Universitat, està promovent activitats a tota Espanya. El postgrau de Neurociències (que inclou el Màster de Neurociències Bàsiques i Aplicades i el Doctorat de Neurociències: www.uv.es/neuroba) organitza aquestes activitats.

Hi ha hagut un taller pràctic sota el títol ‘El cerebro y las sensaciones de olor y saber’. L’acte ha pretés divulgar com la investigació sobre el cervell ha revelat que la olfacció (i la gustació), tot i ser una sensació mig oblidada i aparentment menor, té una enorme importància en la nostra fisiologia. “No sols ens permet gaudir del menjar i la beguda, sinó que és un sistema sensorial especial al que hi ha renovació neuronal, i que ens permet detectar malalties neuro-degeneratives en estadis incipients, el que ens ajudarà a combatre amb probabilitats d'èxit la xacra terrible de l'Alzheimer i el Parkinson, entre d'altres”, afirmen els promotors.

El taller ha estat impulsat per la Red Olfativa Española, de la que formen part els membres del Laboratori de Neuro-anatomia Funcional Comparada (dels departaments de Biologia Funcional i de Biologia Cel·lular), que impartiren el taller, i ha comptat amb el suport a València de les facultats de Ciències Biològiques i de Psicologia (el taller s'inclou en les activitats del seu 30é aniversari).

 

Data d'actualització: 7 de de maig de 2013 07:51.

Llista de notícies