Un alumne de la Universitat de València guanya el Premi de Cartografia i Territori Padre Tosca

D'esquerra a dreta, Soledad Gandía, Rosa Marín, Alfonso  Moya i Esteban Morcillo.

L'Institut Cartogràfic Valencià ha lliurat aquest matí dels Premis de Cartografia i Territori Pare Tosca, creats amb l'objectiu d'estimular la creació tècnica, l'enginy i l'esforç en la realització de Projectes fi de carrera o els seus treballs d'investigació relacionats amb la cartografia 3D, la teledetecció i l'ordenació del territori en les universitats de la Comunitat Valenciana. El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha fet lliurament del seu guardó a Alfoso Moya, autor del projecte “Detecció automàtica de noves construccions a partir de ortofotos del ICV”. El guanyador del premi, que realitzarà sis mesos de pràctiques en el ICV, va presentar al concurs el seu treball final per al Màster de Teledetecció de la Universitat de València.

A més, han estat reconeguts els treballs d'Alejandro Soria “Posicionament precís de punt (PPP): una tècnica de futur. Anàlisi de la innovadora tècnica de posicionament GNSSPPP per a presa de dades en temps real en el territori i aplicacions forestals”, i “Ordenació litoral de la Marina i el Pinet (Elx) després de la recuperació del front costaner”, de María José García.

Durant la seua intervenció, el rector Esteban Morcillo ha remarcat la importància d'estimular “i reconèixer el treball dels més joves, especialment en temps difícils com els actuals”.

Dirigint-se als guanyadors del premi, el rector ha dit que “en aquests moments de profunda crisi econòmica i social, vosaltres sou el present però sobretot, sou el futur d'aquest territori”.
El rector, que ha destacat el paper dels tutors i professors dels estudiants guanyadors, ha recordat “el paper de la Universitat de València dins de la ciutat. “Som una universitat el campus de la qual són els carrers de València, no tenim límits i contribuim a l'arquitectura civil i històrica d'aquesta ciutat”.

Amb aquest premi es pretén retre homenatge a l'insigne matemàtic, arquitecte, filòsof, religiós i cartógrafo Tomás Vicente Tosca Va mastegar (1651-1723), més conegut com Pare Tosca, que va ser un dels primers il·lustrats valencians i que és molt conegut pel seu cèlebre plànol de la ciutat de València de 1704. El plànol del Pare Tosca de la ciutat de València de 1704, la traça de la qual és un compendio de coneixements tècnics i matemàtics, constitueix un dels fites més destacades de la cartografia històrica valenciana.
Rosa Marín, vicerrectora de Postgrau i Soledad Gandía, degana de la Facultat de Fisica de la Universitat de València i Directora del Master de Teledetecció han acompanyat al rector a l’acte d’entrega dels premis.

Data d'actualització: 18 de d’abril de 2013 12:40.

Llista de notícies