Alumni UV acomiada el curs amb prop d’una desena d’activitats

Observatori Astronòmic de la Universitat de València.

El col·lectiu Alumni UV de la Universitat de València acomiada el curs 2015-2016 amb l’organització de prop d’una desena d’activitats que es desenvoluparan al llarg del mes de juny. Com cada estiu, torna la Nit d’Estrelles a l’Observatori Astronòmic de la Universitat, però a més estan previstes altres propostes com ara visites guiades a exposicions, els clubs de lectura i de gastronomia, les passejades per la ciutat i les eixides pel territori.

L’Observatori Astronòmic i el Departament d’Astronomia i Astrofísica de la Universitat de València organitzen cada estiu unes sessions de portes obertes que tenen lloc durant una nit per a facilitar l’observació de les estrelles i dels planetes. Alumni UV ha reservat la nit del 15 de juny (dimecres) per als seus membres.

D’altra banda, al juny es mantenen les activitats pròpies organitzades pel col·lectiu de la Universitat de València cada mes: el Club de Lectura, que el dia 7 s’endinsarà en la novel·la catalana a través de l’obra ‘Dins el darrer blau’, de Carme Riera; el Club Gastronòmic, juntament amb Valencia Club Cocina, que celebrarà la darrera sessió del curs, dedicada a l’ou com a ingredient bàsic en la cuina, el dia 22; i el programa Alumni Comparteix, que en aquesta ocasió consistirà en realitzar, el dia 9, una visita guiada gratuïta a l’exposició ‘Medicina i Societat’, que s’exhibeix de manera permanent a la Facultat de Medicina i Odontologia de la Universitat. Conduirà la visita l’Alumni Joan Lloret, pediatra i professor associat de la Universitat de València. La mostra presenta una àmplia selecció de més de 200 peces de la col·lecció cientificomèdica de la Universitat de València, la qual es conserva des dels anys 70 gràcies al treball del professor José María López Piñero, les preocupacions principals del qual eren tant salvaguardar el patrimoni d’aquesta institució acadèmica com equiparar la producció científica d’aquesta institució amb la dels millors instituts d’història de la medicina europeus de l’època.

Passejades per la ciutat i eixides pel territori
En el marc de les activitats organitzades pel Club de Viatges Fil-per-Randa, Alumni UV proposa als seus membres cinc plans diferents al llarg de tot el mes.

Dins del cicle ‘València, per dins i per fora’, el dia 4, el col·lectiu passarà una nit irlandesa a la Lluna del Botànic, repleta de música, poesia, cervesa i hamburguesa; el dia 5, realitzarà un recorregut pel Segle d’Or valencià, de la Trinitat a la Llotja; el dia 24, tornarà a passejar per l’Albufera en Vela Llatina, una activitat ja tradicional en aquest mes dins del grup; i el dia 25, visitarà la gran exposició d’Ignacio Pinazo, un dels més destacats artistes valencians de tots els temps, a l’exconvent del Carme.

Per últim, el dia 12 està prevista una eixida a la reserva natural de Valdeserrillas, a la comarca dels Serrans, on gaudiran de les vistes espectaculars que ofereix el paisatge del Pantà de Benaixeve i les gorges del riu Túria. Es farà un passeig rural per la reserva per a conèixer la fauna salvatge autòctona i per a traure el cap pel mirador de les gorges. Un dinar lliure de camp servirà per a recuperar les forces i continuar per la vesprada amb una navegació sobre un vaixell ecològic aigües amunt entre els penya-segats que conformen les gorges.

+Info: www.uv.es/amics
 

Data d'actualització: 31 de de maig de 2016 09:07.

Llista de notícies