Amparo Mañés, nova directora de la Unitat d’Igualtat de la Universitat de València

Antonio Ariño, Amparo Mañes, Esteban Morcillo.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, ha nomenat Amparo Mañés Barbé nova directora de la Unitat d’Igualtat de la institució. Substitueix en el càrrec Carmen Tomás, qui es va jubilar el passat mes de maig. Amparo Mañés té una àmplia trajectòria a la Universitat de València. Fins ara, ha sigut cap del Servei d’Anàlisi i Planificació de la Universitat de València, càrrec que ha desenvolupat durant més de 16 anys.

La seua activitat professional a la Universitat va començar l’any 1975 com a administrativa de la Facultat de Filosofia i Lletres, passant després a ocupar el càrrec d’Administradora de la Facultat de Filosofia i Ciències de l’Educació. Posteriorment, es va traslladar als Serveis Centrals de la Universitat i va ser vicegerenta de la institució durant més de 13 anys. A més, el 1986 va ocupar la gerència provisional de la Universitat de València durant tres mesos, per la qual cosa va esdevenir la primera dona gerenta del sistema universitari valencià.
 
La seua activitat institucional és molt dilatada. Amb l’arribada de l’autonomia universitària en 1983 i la creació de places pròpies de l’Escala Superior de Gestió a les universitats, Amparo Mañés va ser la primera funcionària de l’Escala Tècnica de Gestió pròpia de la Universitat.
 
També va ser membre del Claustre constituent de la Universitat, vicepresidenta del primer Comitè de funcionaris PAS, presidenta de la Comissió de PAS i secretària de nombroses comissions universitàries (Conveni Col·lectiu de les Universitats Públiques valencianes, plans estratègics de la Universitat...).
 
És Llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació (Secció Psicologia), Màster en Gestió de la Qualitat, Medi Ambient i Salut Laboral, i Experta universitària en Direcció de Sistemes d’Informació. També és avaluadora de EFQM (European Foundation for Quality Management).
 

Data d'actualització: 1 de de juliol de 2015 11:00.

Llista de notícies