Antonio Camacho, nou cap de Ciències Ambientals i de la Terra de l’Acadèmia Europea de Ciències

Antonio Camacho, en una expedició antàrtica.

El professor del Departament de Microbiologia i Ecologia de la Universitat de València Antonio Camacho -també investigador de l’Institut Cavanilles de Biodiversitat i Biologia Evolutiva- ha estat investit com a cap de la divisió de Ciències Ambientals i de la Terra de l’Acadèmia Europea de Ciències, una de les nou seccions en les que s’organitza aquesta institució científica.

Camacho ja pertanyia al comité científic d’aquesta divisió des de 2011, després de ser elegit acadèmic l’any 2008.
 
L’Acadèmia Europea de Ciències (EURASC) és una organització no governamental sense ànim de lucre integrada per distingits investigadors científics i enginyers, líders en les seues disciplines, alhora que compromesos amb la promoció de la recerca i el desenvolupament de la ciència i la tecnologia, així com l’avanç social i econòmic i la sostenibilitat ambiental. L’Acadèmia compta entre els seus membres amb un elenc de Premis Nobel en diverses disciplines. L’elecció de membres numeraris es fa per part de tots els acadèmics a proposta del comité científic en funció de la trajectòria científica del nominat i el mateix sistema es utilitzat per a l’elecció de càrrecs com ara la designació del professor Camacho.
 
Entre els reptes d’Antonio Camacho com a nou cap de la divisió de Ciències Ambientals i de la Terra es troben “intensificar les activitats conjuntes entre diferents seccions de l’Acadèmia, especialment amb aquelles que, com ara la de Ciències de la Vida, la Física i la Química, poden interaccionar més amb les ciències mediambientals”. Igualment, l’investigador de l’Institut Cavanilles pretén incrementar el paper col·legiat de l’Acadèmia amb l’objectiu d’abordar “els desafiaments que a hores d’ara s’enfronta la societat i més concretament amb aquells relacionats amb la sostenibilitat o el canvi climàtic, aspectes on l’Acadèmia compta com a membres amb alguns dels experts més destacats a nivell mundial”, argumenta.
 
Ciència per al canvi climàtic
De fet, la pròxima sessió plenària de l’Acadèmia Europea de Ciències, la qual se celebrarà a Brest (França), serà organitzada pels responsables de la divisió de Ciències Ambientals i de la Terra i estarà centrada en el paper de la ciència per a tractar el canvi climàtic. Hi participaran, a més a més dels acadèmics, alguns dels més destacats responsables en aquestes temàtiques tant de la Unió Europea com del Panell Intergovernamental de Canvi Climàtic (IPCC) de les Nacions Unides.
 
Antonio Camacho González (València, 1965) és doctor en Ciències Biològiques i professor titular a la Facultat de Biologia de la Universitat de València, mentre que desenvolupa les seues investigacions a l’Institut Cavanilles. Especialista en ecologia microbiana i biogeoquímica dels ecosistemes aquàtics continentals, durant els últims anys ha intensificat la seua recerca en aspectes relacionats amb el canvi climàtic i els processos biogeoquímics. Des de 2010 presideix, per elecció, l’Associació Ibèrica de Limnologia, entitat que agrupa els principals estudiosos de les aigües continentals a Espanya i Portugal. La seua tasca investigadora s’ha vist reflexada en més d’un centenar de publicacions científiques en revistes indexades i llibres especialitzats, resultat de nombroses col·laboracions amb científics principalment nord-americans i europeus, part d’elles com a director de diverses expedicions antàrtiques.
 
+Info: http://www.eurasc.org/
 

Data d'actualització: 29 de de desembre de 2014 07:00.

Llista de notícies