Comencen les activitats d'Amics i Antics Alumnes al maig

Estació d'observació a Aras de los Olmos.

Amics i Antics Alumnes de la Universitat de València (AlumniUV) ha organitzat, al maig, set activitats, entre les quals destaquen les visites a l’estació d’observació de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València a Aras de los Olmos. També hi ha programades dues passejades per la ciutat, dues rutes dels pobles i noves edicions del Club de Lectura i Alumni Comparteix.

Les visites nocturnes a l’observatori d’Aras de los Olmos, a l’Alt Túria, es realitzaran els dies 19 de juny (21 hores), 10 de juliol (21 hores), 14 d’agost (20:30 hores) i 4 de setembre (20 hores). Es tracta d’una experiència única de contemplació i gaudi del cel fosc, un dels elements de la naturalesa cada vegada més difícils de trobar. En ell es pot descobrir la grandiositat de la Via Làctica, la lluentor de milers d’estels visibles a simple vista, el traçat de les constel•lacions i els seus llaços amb la història i la cultura.
 
La visita s’inicia amb una breu presentació de les activitats de l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València i un recorregut per les instal·lacions telescòpiques. Després de la caiguda de la nit es desenvolupa un recorregut guiat pel cel a simple vista, on es descriu les constel·lacions i la forma d’identificar-les, s’exposa les tècniques d’orientació en la nit a partir dels estels i es relata les figures mitològiques i les llegendes clàssiques associades als grups de constel·lacions i al seu moviment en el cel. Després d’açò s’inicia la sessió d’observació en un dels telescopis, que inclou els planetes visibles, cúmuls estel·lars, nebuloses planetàries i galàctiques, i galàxies exteriors. 
 
El preu de la visita és de 15 euros per a majors de 12 anys i de 5 euros per als menors d’aquesta edat. El desplaçament es realitzarà de forma particular per part dels visitants.
 
Més activitats gratuïtes
Al maig, AlumniUV torna a convocar als seus membres per a participar en el Club de Lectura i el cicle Alumni Comparteix, d’inscripció gratuïta.
 
El Club de Lectura, que se celebrarà el dia 12 de maig, a les 18 hores, a la Biblioteca Palau de l’Exposició, desentranyarà l’obra ‘El lector de Julio Verne’, d’Almudena Grandes, que narra les experiències estiuenques de Nino, un xiquet de nou anys que viu a una casa quarter al Sud de Jaén.
 
D’altra banda, Alumni Comparteix aborda aquest mes (27 de maig) una interessant ruta literària, ‘La València de Blasco Ibáñez’, a càrrec d’Héctor H. Gassó, professor del Departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la Universitat de València i membre del col·lectiu AlumniUV. Mitjançant un recorregut pels llocs presents a l’obra de l’escriptor valencià, Gassó acostarà els participants a la literatura de Blasco i a la seua visió de la ciutat a través de les seues descripcions i narracions.
 
Passejades i rutes pel territori valencià
Amics i Antics Alumnes, amb la col·laboració del Club de Viatges Fil-per-Randa, ha programat, a més, quatre activitats dins de dos dels seus cicles ja tradicionals.
 
D’una banda, dins de l’itinerari ‘València, per dins i per fora’, el col·lectiu coneixerà restauracions i rehabilitacions executades a la ciutat que han estat envoltades de polèmica fins al punt de tractar-se d’obres més bé “discutides”, que no “discutibles”. D’una altra, AlumniUV s’endinsarà en la València de Napoleó, passejant pels racons que recorden al visitant els canvis que es produïren amb l’ocupació i la posterior guerra del Francés. Totes dues activitats es desenvoluparan el dia 9 de maig.
 
Quant a les rutes pel territori valencià, el dia 30 de maig, Amics proposa l’excursió ‘Oriola. Monumentalitat i dolços conventuals’, per a conèixer la capital cultural i patrimonial d’Alacant, centre del turisme d’interior pel seu ric patrimoni cultural i mediambiental. Es visitaran monuments com ara la Catedral i el Col·legi de Sant Doménech, així com els convents de Sant Joan de la Penitència i de la Trinitat, on els assistents degustaran els dolços que preparen les monges, entre els quals, “zamarras”, pastissos de glòria i el pastís de Santa Clara, acompanyats de mistela.
 
Finalment, al maig s’obrin també les inscripcions per a participar, el 6 de juny, en la ruta ‘Salzedella, el jardí de les sireres’. Es tracta d’un passeig rural per la ruta de l’aigua de Salzedella, amb horta, muntanya i muralles fortificades. És una activitat que compta amb subvenció del col·lectiu de la Universitat de València.
 
+Info: www.uv.es/amics
 

Data d'actualització: 1 de de maig de 2015 07:00.

Llista de notícies