El catedràtic Jenaro Talens, nomenat doctor ‘honoris causa’ per una universitat xilena

Jenaro Talens.

El catedràtic de Teoria de la Literatura i Comunicació Audiovisual de la Universitat de València Jenaro Talens ha sigut nomenat doctor ‘honoris causa’ per la Universitat de Playa Ancha de Valparaíso (Xile). Creada en 1948, la Universitat de Playa Ancha se centra en disciplines vinculades a la Pedagogia i a les Humanitats.

L’obra de Talens és coneguda també en països com Argentina, Colòmbia i Veneçuela, a més de Xile. Playa Ancha ha implantat alguns dels seus recorreguts curriculars amb el model de la Universitat de València.
 
Jenaro Talens (Tarifa, 1946) va créixer i es va educar a Granada, on es van traslladar els seus pares en 1948. Va ser titular de la selecció espanyola d’atletisme en 100 i 200 metres llisos entre 1963 i 1969, en què es va retirar de les pistes per a dedicar-se a la seua carrera universitària. Després de cursar estudis inacabats en Ciències Econòmiques i Arquitectura en la Universitat de Madrid, es va doctorar en Filologia Romànica per la de Granada en 1971.
 
Des de 1968 és professor de la Universitat de València, on ha ocupat successivament les càtedres de Literatura espanyola, Teoria de la Literatura i Comunicació Audiovisual i on dirigeix el Màster en Interculturalitat i el Doctorat en Comunicació. Visiting Professor en diferents universitats europees i americanes (Minnesota, Mont-real, Califòrnia-Irvine, Buenos Aires, Aarhus, Berlín, Lausanne, etc.) va ser així mateix catedràtic de Literatures Hispàniques, Literatura comparada i Estudis europeus en la Universitat de Ginebra entre 1997 i 2011, data de la seua jubilació suïssa, on actualment és professor emèrit adscrit al Global Studies Institute.
 
Autor d’una extensa obra poètica, traduïda a més de vint idiomes, i traductor, al seu torn, entre uns altres, de Petrarca, Shakespeare, Hölderlin, Goethe, Trakl, Pound o Samuel Beckett, ha publicat, com a assagista, més de 30 llibres i un centenar d’articles sobre Teoria i Història literària, Semiòtica, Teoria i Història del cinema i Cultura popular.
 

Data d'actualització: 30 de de març de 2015 07:00.

Llista de notícies