Cent investigadors de catorze països participen en el congrés ‘Entresegles: Literatura i Història, Cultura i Societat’

Logo del congrés.

Més de cent investigadors procedents de catorze països europeus i americans es reuneixen del 19 al 21 d'octubre en la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació de la Universitat de València per a debatre sobre la definició i l’articulació d’un nou Humanisme a l’era digital. Les sessions seran inaugurades pel rector de la Universitat, Esteban Morcillo. Durant el congrés hi haurà un homenatge a Joan Oleza.

Quines implicacions tenen les noves formes de comunicació sobre la definició del patrimoni literari? En quina mesura els nous horitzons determinen canvis en la seua producció i recepció? Quines accions estratègiques de transferència i projecció social poden derivar-se de l'ús de les TIC's? Estes són algunes de les qüestions a què el Congrés tracta de donar resposta a les distintes ponències plenàries, taules de debat i sessions paral·leles de comunicacions.

Es prestarà particular atenció als avanços de la investigació en l'àmbit de les Humanitats Digitals i s'avaluarà així mateix la necessitat de superar les fronteres nacionals, prenent en consideració no únicament el llegat cultural en espanyol, sinó els vincles entre la Filologia Espanyola i les altres filologies. A més, s'aprofundirà en la inserció de la literatura en la Història Cultural i s'incidirà en el paper de l'escriptor enfront de la seua escriptura i el seu entorn, atorgant veu a creadors i crítics que discutiran sobre la responsabilitat social de l'artista.

Amb este congrés el Departament de Filologia Espanyola ha volgut retre homenatge a la trajectòria docent i investigadora del professor Joan Oleza, catedràtic emèrit de la Universitat de València. L'homenatge tindrà lloc el divendres 21 d'octubre, a les 16:30 hores

Les sessions plenàries del congrés podran seguir-se en directe en https://www.youtube.com/channel/UC6fCZ8epDGfuV8Fw1l2QOww 

Més informació sobre el congrés en: http://entresiglos2016.uv.es/  

Data d'actualització: 13 de d’octubre de 2016 08:49.

Llista de notícies