El Centre Cultural La Nau acull una subhasta solidària amb el Sàhara

El Centre Cultural La Nau de la Universitat ha acollit aquest dilluns, 15 de setembre, una subhasta solidària pel Sàhara amb motiu de l’exposició ‘Solidària Artistes valencians amb el Sàhara’, organitzada per la Universitat de València, per iniciativa de la FASPSPV (Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Sahrauí del País València).

L’exposició, que es va inaugurar el passat dia 5 de setembre, reuneix obres de més de seixanta artistes, entre els quals es troben Antoni Miró, Javier Calvo, Javier Mariscal, Joan Cardells, Manuel Boix, Rafael Armengol, Rosa Torres, Miquel Navarro... 

Els fons recaptats a través d’aquesta exposició, que evidencia el compromís de la cultura amb el conflicte històric del Sàhara Occidental, es destinaran a un projecte d’horts familiars de la població sahrauí. 
 
Les més de seixanta peces conformen una destacada mostra d’obres plàstiques de l’actual panorama artístic valencià. La catalogació, estudi i valoració d’eixida de cadascuna de les obres donades pels artistes ha estat professionalment taxada i oscil·la entre els 100 i els 2.000 euros. 
 
Més de 300 persones acudiren a la inauguració a la Sala Acadèmia de La Nau que va comptar amb la presència del vicerector de Cultura, Antonio Ariño; Lola Claramunt, presidenta de la FASPSPV (Federació d’Associacions de Solidaritat amb el Poble Saharauí del País Valencià); Román de la Calle, comissari de la mostra i president de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles; una delegació de representants del Sàhara; i una destaca representació d’artistes, entre els quals es trobaven Manuel Boix, Pepe Díaz Azorín, Cristina Navarro, Fuencisla Francés, Javier Calvo, Rafael Armengol, Marie-Pierre Guiennot, Aurora Valero, Carmen Grau, Francisca Mompó, Karina Vagradova, Maribel Doménech....
 
Durant la seua intervenció, Antonio Ariño va agrair l’assistència massiva a aquesta exposició i va animar els assistents a portar cadascun a més persones, perquè també la subhasta amb fi solidari fóra un èxit.
 
Els artistes que hi participen pertanyen a diferents generacions i la majoria estan adscrits a l’horitzó vital valencià, bé per naixement o per residència. En uns casos gaudeixen d’una reconeguda trajectòria i d’un constatable currículum artístic. En uns altres casos es tracta de joves artistes que, al costat de la seua emergència professional, no obliden l’abast de la seua solidaritat en paral·lel amb el seu esdevenir creatiu. 
 
Precisament per aquesta diversitat generacional, les tendències estilístiques, les tècniques pictòriques i els procediments utilitzats són plurals, sobretot perquè hi ha obres de recent producció, però també peces de dates anteriors. En tots els casos, però, les obres són plenament representatives dels artistes involucrats.
 
Aquesta exposició, que ocupa la sala més gran de l’edifici històric, la Sala Acadèmia, és la primera d’una temporada carregada de projectes expositius a la Universitat de València. 
 
+Informació i consulta del catàleg amb el preu de les obres:
http://links.uv.es/0SFfyvu
 
Fotogaleria de la inauguració. Eduardo Alapont: http://links.uv.es/lZHNtc5
 

Data d'actualització: 16 de de setembre de 2014 08:00.

Llista de notícies